Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

H περιπέτεια της σιωπήςΑποκοιμήσου σαν Σύμπαν
Καθισμένος σιωπηλά, διαλογίσου πάνω στο γεγονός οτι είσαι απεριόριστος, ότι τα όρια του σύμπαντος είναι τα όρια σου. Νιώσε διευρυμένος, περιλαμβάνοντας τα πάντα στην αίσθηση αυτή.Ο ήλιος ανατέλει μέσα σου, τα αστέρια κινούνται μέσα σου, φυτρώνουν δέντρα και κόσμοι εμφανίζονται μέσα σ αυτή την διευρυμένη κατάσταση συνειδητότητας. Και θα γίνει αυτό ο δικός σου διαλογισμός. Όποτε έχεις χρόνο λοιπόν και δεν κάνεις τίποτα, κάθισε σιωπηλός και νιώσε διευρυμένος. Άφησε τα όρια. Πήδηξε έξω από τα όρια!!!


Στην αρχή, για λίγες μέρες, θα σου φαίνεται παράλογο αυτό, επειδή θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη ορίων. Οι περιορισμοί είναι περιορισμοί του νου. Είναι έτσι, επειδή έτσι πιστεύουμε ότι είναι. Νιώσε αυτή την ωκεάνια διεύρυνση όσο περισσότερες φορές γίνεται και σύντομα θα αρχίσεις να συντονίζεσαι μαζί της. Υστερα, με μια μικρή μετατόπιση, θα βρίσκεσαι εκεί.Κάθε βράδυ οταν αρχίζεις να αποκοιμιέσαι, κοιμήσου με αυτή την διευρυμένη συνειδητότητα. Αποκοιμήσου σαν να κινούνται μέσα σου αστέρια, σαν να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται μέσα σου κόσμοι. Αποκοιμήσου σαν σύμπαν.

Το πρωί, την πρώτη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι έφυγε ο ύπνος, θυμήσου και πάλι εκείνη την διεύρυνση και σήκω απο το κρεβάτι σου ως σύμπαν. Και στη διάρκεια της ημέρας , όσες φορές μπορείς , θυμήσου το!!!

OSHO - η περιπέτεια της σιωπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου