Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Καθρεφτίσματα!!!!

Υπάρχει μια παλιά ιστοριούλα που μιλάει για δυο ταξιδιώτες κι έναν γέροντα σοφό ... ο πρώτος ταξιδιώτης διέσχιζε την διαδρομή από το χωριό που ήδη έμενε για να πάει στο επόμενο. 

Συναντάει τότε στο δρόμο του τον σοφό γέροντα κι ευθύς  τον ρωτάει: - «πες μου γέροντα τι είδους άνθρωποι κατοικούν στο επόμενο χωριό γιατί σκέφτομαι να διανυκτερεύσω».

Τότε ο σοφός του λέει: - «στο χωριό που ζουσες μέχρι τώρα τι είδους κάτοικοι υπήρχαν»;
ααα..λέει ο ταξιδιώτης:  -«ήμουν πολύ άτυχος γιατί ήταν ανάγωγοι και σκληροί !
- «ε τότε να μην πας στο επόμενο χωριό γιατί κι εκεί τέτοιοι κάτοικοι ζουν»! … κι έφυγε απογοητευμένος ..σε λίγο ο σοφός  γέροντας βλέπει έναν δεύτερο ταξιδιώτη που τον ρωτάει κι αυτός τι είδους άνθρωποι κατοικούν στο επόμενο χωριό:

- «ααα του λέει πες μου πως  ήταν οι κάτοικοι του χωριού που ζουσες μέχρι τώρα»;           
 
 -«Υπέροχοι άνθρωποι του απαντάει εκείνος! Τόσο καλοί και ευγενικοί! Δεν μπορώ να πω ήμουν τυχερός»!!! 

Ε τότε φαίνεται πως η τύχη σου θα συνεχιστεί γιατί κι αυτοί τέτοιοι άνθρωποι είναι ..του απάντησε χαμογελώντας»!!!

Το δικό μου συμπέρασμα από την παραπάνω ιστοριούλα είναι πως οι άνθρωποι είναι απλά αυτοί που είναι! Το πως όμως θα επιλέξουμε εμείς να τους δούμε είναι δικό μας θέμα! 

Η εικόνα που έχουμε για τους άλλους έχει άμεση σχέση με το ποιοι είμαστε! Όλα όσα με κάνουν  Έξαλλη/ο σε έναν άνθρωπο είναι ακριβώς αυτά που πρέπει να δουλέψω πρώτα από όλα Σ’ εμένα.

Όλα όσα αγαπάω και απολαμβάνω στους άλλους είναι και τα δικά μου δυνατά στοιχεία! Όλοι είμαστε καθρεφτακια-τμηματα ενός ευρύτερου συμπαντικού καθρέφτη !

Ενός συμπαντικού καθρέφτη που απορροφά κι αντανακλά ότι του δίνουμε . Γι’ αυτό και είναι άπειρα σημαντικό το τι καθρεφτίζει ο καθένας από εμάς!

Γιατί οι πράξεις και οι σκέψεις μας επιδρούν άμεσα, άλλοτε διασπαστικά κι άλλοτε ενισχυτικά στην συμπαντική ενότητα . Δεν θα ήταν στ’ αλήθεια υπέροχο αν επιλέγαμε συνειδητά και με επίγνωση να γίνουμε σαν τον δεύτερο ταξιδιώτη και παντού να καθρεφτίζουμε καλοσύνη, αγάπη, αποδοχή, υποστήριξη και αισιοδοξία;

  Αλώστε όταν επιλέγω να λειτουργήσω ενισχυτικά και εγκάρδια προς τους άλλους ανθρώπους αυτόματα ενδυναμώνω και διευρύνω τον ίδιο μου τον εαυτό!

Γιατί τι είναι η αγάπη εκτός από διεύρυνση; Μια τέτοια διεύρυνση που οδηγεί την ψυχή κατευθείαν στην ένωση με τον δημιουργό! Ας γίνουμε όλοι μας συνειδητοί καθρέφτες αγάπης  κι ας στείλουμε με ανοιχτή καρδιά, στο σύμπαν  ένα ενεργειακό δώρο, ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλες τις υπέροχες εμπειρίες που μας έχει προσφέρει και που μας οδήγησαν να γίνουμε τα φωτεινά πλάσματα στα οποία εξελισσόμαστε!

Ας τιμήσουμε τους πνευματικούς οδηγούς μας και τις δυνατές και θαρραλέες ψυχές μας!  Είμαστε όλα όσα είμαστε ! Μοναδικά και υπέροχα πλάσματα γεμάτα αγάπη !  Ας είναι αυτό το μόνο μας καθρέφτισμα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου