Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Η νηστεία.... Omraam Mikhael Aivanhov
Η νηστεία - θα πρέπει επίσης να εξεταστεί στο αστρικό και ψυχικό επίπεδο

Όλες οι θρησκείες συνιστούν τη νηστεία ως άσκηση κάθαρσης. Δεν πρέπει όμως να αντιλαμβανόμαστε τη νηστεία μόνο σε σχέση με το υλικό επίπεδο. 

Αν έχουν διεισδύσει ακαθαρσίες στο φυσικό μας σώμα και προκαλούν διαταραχές, μπορεί να αποβληθούν με μια (λογική, εννοείται) αποχή από την τροφή. 

Μπορεί όμως και στο αστρικό και το νοητικό μας σώμα να διεισδύσουν ακαθαρσίες με μορφή κατώτερων συναισθημάτων και επιθυμιών, ή εσφαλμένων σκέψεων και κρίσεων. 

Σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες αυτού του είδους είναι οντότητες του σκότους, οι οποίες αναγκάζουν τους ανθρώπους να δέχονται κάποιες τροφές που εκείνες χρειάζονται. 

Γιατί οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι επιθυμίες είναι έμβια όντα, άρα έχουν ανάγκη τροφής.

Προκειμένου να απαλλαγεί απ’ αυτές τις σκοτεινές οντότητες, ο άνθρωπος πρέπει να τις αφήσει κατά κάποιο τρόπο νηστικές. Δηλαδή όχι μόνο να πάψει να σκέφτεται και να αισθάνεται εγωϊστικά και επιθετικά, αλλά και να αντικαταστήσει αυτά τα στοιχεία με αντίστοιχα καθαρά και φωτεινά. 

Αν στερήσει απ΄αυτές τις οντότητες την τροφή που ζητούν, θα τους επιβάλει νηστεία, οπότε, φοβούμενες μήπως πεθάνουν της πείνας, θα τον εγκαταλείψουν. 

Οφείλουμε λοιπόν να αντιληφθούμε και κατ’ αυτόν τον τρόπο τη νηστεία, και να τη μεταφέρουμε και στο αστρικό και νοητικό επίπεδο.

 Όταν νηστεύει κανείς, απαλλάσσεται από πολλά βλαβερά στοιχεία, ελευθερώνεται, το φως έρχεται και αισθάνεται ευτυχής.

Αυτό το θέμα της νηστείας πηγαίνει πολύ πιο μακριά απ΄ ότι φαντάζεστε, αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές. 


Αυτό που έλκει όλες τις δυστυχίες, είναι τα κατάλοιπα των προηγούμενων ζωών μας. Κάθε σφάλμα, κάθε αμάρτημα, μας άφησε κάτι που έχει αποτεθεί σαν ένα κατάλοιπο μέσα μας. Οι δυστυχίες μας είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των καταλοίπων που έχουν συσσωρευτεί και που δεν έχουμε καταφέρει να αποβάλλουμε. 


Το να νηστέψεις, δεν σημαίνει να αρνηθείς, να στερηθείς, αντίθετα. Η νηστεία χρησιμεύει πριν απ΄ όλα στο να τραφείς. Όταν στερείτε το φυσικό σώμα από υλική τροφή, τότε είναι τα άλλα σώματα του ανθρώπου, τα πιο αιθέρια δηλαδή, το αιθερικό, το αστρικό, το νοητικό που αρχίζουν να τρέφονται.


Γιατί βρίσκεται μέσα μας μία αρχή που αντιδρά, που αρνείται να πεθάνει. Καθώς στερείτε το φυσικό σώμα από τροφή, ένα είδος συναγερμού ενεργοποιείται, και καθώς μέσα στον οργανισμό υπάρχουν οντότητες που επιβλέπουν την ασφάλεια του ανθρώπου, τότε, από μία πιο υψηλή περιοχή, αυτές οι οντότητες έρχονται για να του προμηθεύσουν ότι του λείπει και να πως αρχίζει να απορροφάει στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην ατμόσφαιρα. 

Να γιατί, η αναπνοή βελτιώνεται μ΄ αυτόν τον τρόπο και λίγο αργότερα αισθάνεται ότι έχει απορροφήσει μία τροφή που δεν προέρχεται από το υλικό επίπεδο. Κι αν ακόμη σταματήσει την αναπνοή του για λίγες στιγμές, τότε, άλλες οντότητες που βρίσκονται ακόμα πιο ψηλά στο αστρικό και νοητικό επίπεδο, έρχονται να τροφοδοτήσουν τον άνθρωπο.


Να γιατί η νηστεία είναι μιά μέθοδος που τη συνιστούν όλες οι θρησκείες και όλες οι πνευματικές διδασκαλίες. 


Omraam Mikhael Aivanhov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου