Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Άκου πολιτικάκο!Γράφει ο K. Smixiotis
Ο τίτλος αυτής της σημείωσης είναι παράφραση του τίτλου "Άκου ανθρωπάκο" του Βίλχεμ Ράιχ και τον δανείζομαι επειδή ταιριάζει γάντι σε όλους αυτούς που επιδίδονται σε αυτό το "επάγγελμα".

Δεν έγινε μνεία ποτέ για τον αριθμό των βουλευτών και τη πιθανή μείωση τους; Μια χούφτα λαός κι έχουμε αναλογικά πενταπλάσιο περίπου αριθμό εκπροσώπων στη βουλή απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ενωμένης Ευρώπης. 
Γιατί βρε πολιτικάκο δεν εστίασαν οι σωτήρες μας εκεί στις Βρυξέλλες ποτέ στη μείωση του μισθού αυτών των εκπροσώπων αλλά το μάτι τους καρφώθηκε στα εκατό ευρώ των συνταξιούχων που έχουν καταβάλει απ' τις κρατήσεις τους τόσα χρόνια; 
Τι τον θέλεις τον πρόεδρο της ολοκληρωτικής σου δημοκρατίας που δεν παριστάνει τίποτε περισσότερο από μια γλάστρα; Γιατί τόση σπατάλη σε διακοσμητικά φυτά τα οποία ενώ σπάνια μετακινούνται διαθέτουν ολόκληρο στόλο υπερπολυτελών οχημάτων κι ενώ δεν ασχολείται κανείς μαζί τους φρουρούνται νυχθημερόν;
 Γιατί βρε πολτικάκο οι εκπρόσωποι του λαού μετακινούνται με έξοδα του λαού (οχήματα κι οδοιπορικά) ενώ κάθε εργαζόμενος μετακινείται με τη δημόσια συγκοινωνία και το ιδιωτικό του αυτοκίνητο; 

Γιατί βρε πολιτικάκο τόσο υψηλοί μισθοί σε διοικητές δημοσίων οργανισμών και στη τράπεζα της Ελλάδας; Γιατί φρουρείσθε όλοι εφόσον  αγωνίζεσθε για το καλό αυτού του λαού; Ποια απειλή δε σας αφήνει να εργασθείτε ελεύθερα;


Ξέρεις πόσα έχω να σε ρωτήσω μικρέ πολιτικάκο που ποτέ δε θα μπορέσεις να μου απαντήσεις; Ξέρεις πόσο υποκριτικός είναι ο ρόλος που έχεις υιοθετήσει; Τόσο που δύσκολα ξεχωρίζεις από έναν ηθοποιό και σημειωτέον εκείνος εργάζεται γι αυτό που έχει δηλώσει ενώ εσύ αντιθέτως το χρησιμοποιείς ως φερετζέ για να κρύψεις αυτό που πραγματικά είσαι, ένας πολιτικάκος. 

Εσύ αντίθετα με εκείνον ξεχνάς εύκολα το σενάριο και τους διαλόγους σου και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις μασάς τα λόγια σου και κοροϊδεύεις τον θεατή σου.Ακούς πολιτικάκο; Έτσι θα σε αποκαλώ ώσπου να υψώσεις το ανάστημα σου στο ύψος της ευθύνης που ανέλαβες. Εσύ επιδίωξες αυτό τον θώκο δε σου τον επέβαλε κανείς πολιτικάκο.

Να ξέρεις όμως πολιτικάκο πως μέσα στη μεγάλη σου πλάνη επιτελείς ένα πραγματικά θεάρεστο έργο και δεν αναφέρομαι στο ρόλο του δήμιου που υποκρίνεσαι τέλεια αλλά στο ότι αφυπνίζεις τους ανθρώπους που αρχίζουν να συνέρχονται απ' το λήθαργο τους και να βλέπουν καθαρά. 

Να συνειδητοποιούν ότι μόνο μέσα τους βρίσκεται η αλήθεια κι η γνώση, μόνο αν στηριχθούν στον εαυτό τους θα ελευθερωθούν απ'τα δεινά που οι ίδιοι αυτόβουλα εν είδη ύπνωσης έχουν περιέλθει.

Τελικά πολιτικάκο αυτός είναι ο πραγματικός σου ρόλος κι όχι αυτός που νομίζεις ότι παίζεις μέσα απ' το λερωμένο κουστούμι της πολιτικής που φοράς.

Άκου κι εσύ φίλε ανθρωπάκο που έχεις στηρίξει τις ελπίδες σου σε πολιτικάκους. Μάθε απ' τα φαινόμενα και μην επηρεάζεσαι, μάθε πως ο ήρωας ποτέ δεν θα έρθει απ' έξω καβάλα σε ένα λευκό άτι να σε ελευθερώσει. 

Κατάλαβε επιτέλους ότι εσύ είσαι ο ήρωας κι έχεις αποκοιμηθεί στη σκιά των άλλων κι εκείνοι οι δόλιοι πιστέψανε ότι μπορούν να γίνουν οι ήρωες σου, αλλά δε μπορούν ανθρωπάκο, επειδή δεν είναι ήρωες αλλά καθρέφτες. Μόνο καθρέφτες! 

Να τους κοιτάς και να αναρωτιέσαι ανθρωπάκο: "Πως θέλω να ζήσω σε έναν καινούριο και αλλιώτικο κόσμο εγώ ένας παλιός άνθρωπος;"

Μη περιμένεις να αλλάξει ο πολιτικακος, ανθρωπάκο. Δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα γιατί αυτός είναι εσύ κι εσύ είσαι αυτός. Άλλαξε εσύ και τότε όλα θα αλλάξουν.

Είναι πολλά που θέλω να πω αλλά τα γνωρίζεις ήδη κι αν τα έχεις ξεχάσει, να έρχεται η ζωή μέσα απ' τα φαινόμενα να σου τα θυμίσει. Κοίτα, άκου δράσε και μη μιλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου