Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

TO MYΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!


Όταν κάποιος νιώθει γνήσια ευγνωμοσύνη είναι αδύνατο να νιώθει ανησυχία, θυμό, κατάθλιψη ή οποιαδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα. 

Μια όμορφη και ηλιόλουστη μέρα και μια σκοτεινιασμένη γεμάτη θύελλες και καταιγίδες δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα στον ίδιο τόπο. 

Αυτός είναι ο λόγος που η συνήθεια της ευγνωμοσύνης αλλάζει την κατεύθυνση του νου μας και τον οδηγεί μακριά από το φόβο και κοντά στην αλήθεια, απομακρύνοντας κάθε αρνητικότητα, πόνο και βάσανο.

Εφαρμόζω ένα πρόγραμμα προληπτικό ενάντια στην εγκαρτέρηση, τον κυνισμό και την αμφιβολία. Κάθε μέρα κι όχι μόνο μια φορά, προτρέπω το νου μου να σκεφτεί όλα αυτά για τα οποία μπορώ να νιώθω ευγνωμοσύνη. 

Κι όσο παρακολουθώ τη συνεχή ροή της ευημερίας, των αγαθών και του πλούτου που έρχονται σε μένα τόσο εκείνη με οδηγεί σε μια ευπρόσδεκτα μόνιμη κατάσταση τη γαλήνη της ψυχής.

Γι’ αυτό κι αν ακόμα δεν είσαι ένας από αυτούς που σε καθημερινή βάση ασκούν την ευγνωμοσύνη σαν μια προσευχή χωρίς τέλος ή σαν μουσική υπόκρουση στη ζωή σου, σου προτείνω να σκεφτείς τη δυνατότητα να κάνεις κάτι τέτοιο αρχίζοντας από αυτήν την στιγμή. 


Προχώρησε σε μια ανώτερη σφαίρα. Η ευγνωμοσύνη. Απαιτεί υπευθυνότητα. Δες και αναγνώρισε την αξία και τα ταλέντα σου.

 Αναγνώρισε με ευγνωμοσύνη τους ανθρώπους στη ζωή σου αυτούς που αγαπάς και αυτούς που ίσως δεν αγαπάς. Κατά μία άποψη είναι όλοι ίδιοι. Είναι οι ιεροί σου δάσκαλοι στο σχολείο της ζωής. 

Ας είσαι ευγνώμων γι’ αυτούς. 

Κι όταν τα κάνεις αυτά, τότε θα καταλάβεις πόσο είσαι δυνατός, πόσο η ζωή σου προοδεύει και πόσο είσαι ευλογημένος και μόνο με το ότι βρίσκεσαι εδώ... ειδικά σ αυτήν την περίοδο των ριζικών αλλαγών….Κι έπειτα παρατήρησε τι πρόκειται να συμβεί.


1 σχόλιο:

  1. Και ξεκινώ... είμαι ευγνώμων που βρέθηκες εσύ στον δρόμο μου να μου δείξεις τον τρόπο... Σ' ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή