Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Η θεραπεία του σώματός μας είναι δική μας υπόθεση.

Αρρωσταίνει πρώτα η ψυχή και ακολουθεί το σώμα. Αρρωσταίνουμε κυρίως γιατί ζούμε μέσα στην αρνητικότητα κι έτσι μειώνοντας συνεχώς τις ενεργειακές μας δονήσεις, εξασθενούμε το ενεργειακό τείχος που λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας μας.
Η θεραπεία προϋποθέτει καταρχήν να θέλει ο ασθενής να θεραπευτεί και έπειτα να καταβάλει μια συνειδητή προσπάθεια να ξεφορτωθεί όλες εκείνες τις αιτίες που προκάλεσαν τη δυσαρμονία.


Το να κινηθείς προς το φως σημαίνει ότι είσαι αποφασισμένος να αφήσεις πίσω σου κομμάτια του εαυτού σου που δεν είναι φωτεινά. Κανείς, ακόμη κι ο μεγαλύτερος θεραπευτής, δε μπορεί να θεραπεύσει κάποιον που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της θεραπείας του και δεν είναι συνειδητός σ’ αυτό. «Η πίστη σου σε έσωσε» είπε ο Χριστός.

Για ποια πίστη μιλούσε; Για την πίστη στην ανώτερη εκείνη δύναμη που μας φροντίζει όταν υπερβούμε τον μικρό μας εαυτό και ζητήσουμε με ειλικρίνεια την βοήθειά της. Για την πίστη που είναι απαραίτητη για να ανοίξει η καρδιά του ανθρώπου και να γίνει δεκτική στη χάρη του Θεού. Ο πιο σημαντικός παράγοντας τελικά στη θεραπεία σου είσαι εσύ. Η θεραπεία του σώματός μας είναι δική μας υπόθεση.

Η σωματική μας θεραπεία δε μπορεί να είναι άσχετη με την απόφασή μας να γίνουμε αληθινοί. Ίσως τελικά η ασθένεια να είναι απαραίτητη στους περισσότερους από εμάς ώστε να μας αφυπνίσει και να μας ενεργοποιήσει προς την αλήθεια. Μοιάζει να είναι το καμπανάκι κινδύνου που μας οδηγεί να αλλάξουμε κατεύθυνση. Είναι ίσως το πρώτο ερέθισμα για να ξυπνήσουμε και να αναζητήσουμε διαφορετική πορεία στη ζωή μας, πιο αληθινή, πιο φωτεινή από αυτή που ακολουθούσαμε ως τώρα. 

Η θεραπεία απαιτεί επανάσταση συνείδησης, εσωτερική μεταμόρφωση και συνεχή προσπάθεια για ανάπτυξη. Η πνευματικότητα δε μπορεί να είναι μερική απασχόληση. Δεν είναι σεμινάριο που παρακολουθούμε λίγες ώρες και τελειώνουμε. Δεν είναι ο εκκλησιασμός μια φορά την εβδομάδα. Δεν είναι η προσευχή πριν τον ύπνο. Δεν είναι η ανάγνωση πνευματικών βιβλίων. 

Όλα αυτά βοηθούν, αλλά η πνευματικότητα πρέπει να διαπερνά κάθε όψη, σκέψη, λέξη ή πράξη της καθημερινής μας ζωής. Πρέπει να εκφράζεται σαν αναπτυσσόμενη αγάπη, υπομονή, κατανόηση ευσπλαχνία, ειρήνη και προσφορά σε όλους.


Σχέσεις τσάκρα και οργάνων-λειτουργιών

Τα τσάκρα είναι πολυδιάστατα ενεργειακά κέντρα, επτά των οποίων βρίσκονται μέσα στο φυσικό μας σώμα, και είναι σημαντικότατα τόσο για την υγεία μας και τον καθαρισμό μας από τα samskaras (ψυχικά τραύματα από αυτήν, ή και από προηγούμενες ενσαρκώσεις μας), όσο και για την επικοινωνία μας με τις ανώτερες διαστάσεις και μάλιστα με τον ανώτερο εαυτό μας.

 Τα τσάκρα μπορούμε να τα φανταζόμαστε σαν φωτεινές σφαίρες, ή σαν φωτεινούς τροχούς, ή καλύτερα σαν φωτεινά κανονικά πολύεδρα ήτοι τετράεδρο, 6εδρο-κύβος, 8εδρο, 12εδρο, 24εδρο, 12εδρο με τις 12 πλευρές πενταγωνικές πυραμίδες και 24εδρο με τις 24 πλευρές τριγωνικές πυραμίδες, ένα για κάθε τσάκρα, ξεκινώντας από το βασικό τσάκρα, (δείτε τα πιο πάνω σχήματα), που περιστρέφονται προς διάφορες διευθύνσεις και άξονες.

  • Το πρώτο (βασικό τσάκρα) βρίσκεται στο περίνεο και έχει χρώμα κόκκινο. 
  • Το δεύτερο (σεξ τσάκρα) βρίσκεται πέντε εκατοστά κάτω από τον αφαλό και είναι πορτοκαλί. 
  • Το τρίτο (του ηλιακού πλέγματος) βρίσκεται τρία δάκτυλα πάνω από τον αφαλό και είναι κίτρινο. 
  • Το τέταρτο (της καρδιάς) βρίσκεται στο κέντρο του στέρνου στο ύψος της καρδιάς και είναι πράσινο. 
  • Το πέμπτο (του λαιμού) βρίσκεται στο λαιμό και είναι μπλε. 
  • Το έκτο (του τρίτου ματιού) βρίσκεται στο μέτωπο ανάμεσα στα μάτια μας και είναι μωβ σκούρο (λουλακί). 
  • Το έβδομο (του στέμματος) βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού και έχει χρώμα μωβ ανοιχτό (βιολετί)

Κάθε τσάκρα συνδέεται με σημαντικές φυσικές, πνευματικές, και μεταφυσικές λειτουργίες και όργανα, ορισμένες των οποίων θα περιγράψουμε πιο κάτω.1o Βασικό τσάκρα  Μουλαντάρα  (βάση) – ΚΟΚΚΙΝΟ - δόνηση ΝΤΟ
Σταθερότητα, πώς περπατάμε στη γη και πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε. Οικονομική ευημερία και γενική υγεία και μακροζωία. Παρέχει την ενέργεια της γης, δύναμη, υγεία, δραστηριότητες, έχει σχέση με χρήματα και  με οικονομικά, την ζωτική μας σταθερότητα. Έχει χρώμα κόκκινο και σχετίζεται με τα γεννητικά μας όργανα. Αν έχει πρόβλημα, όλα τα παραπάνω ακυρώνονται, δηλαδή, αν στενεύει η είσοδος της  ενέργειας τότε έχουμε κακή υγεία, προβλήματα με τα οικονομικά, δεν έχουμε σταθερές  απόψεις, κατάθλιψη, μείωση τόνωσης

Είναι αυτό που πρέπει  να θεραπευτεί πρώτο, αποτελεί το κέντρο της δύναμης της ζωής, και από αυτό μπαίνουν στο σώμα μας (όταν δεν είναι κλειστό) όλες οι γήινες ενέργειες. Αυτό ‘‘κτίζεται’’ κατά τα πρώτα τριάμισι χρόνια της ζωής του παιδιού.
Εάν στην περίοδο αυτή το παιδί είχε κάποιο ατύχημα, ή κακοποίηση, ή έλλειψη αγάπης, ή εγκατάλειψη, ή έλλειψη παιχνιδιού, ή έτυχε να έχει υπερπροστατευτικούς, ή αυστηρούς γονείς που τον μάλωναν συνεχώς και του απαγόρευαν το κάθε τι, τότε το τσάκρα που δημιουργείται δυσλειτουργεί και προξενεί σοβαρά προβλήματα στον ενήλικα. 
Τέτοια προβλήματα είναι μεταξύ άλλων: 

Στο φυσικό επίπεδο: Προβλήματα στην μέση, στον σκελετό, στα δόντια, στο δέρμα, στους μυς, στο παχύ έντερο (δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες, καρκίνος), στους νεφρούς, στον προστάτη, στο αίμα (κυκλοφορία), στις αρθρώσεις (αρθρίτιδα), στο ανοσοποιητικό, και στην δημιουργία των κυττάρων. 

Στο ψυχικό επίπεδο: Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του και τους άλλους, φοβίες για την προσωπική του ασφάλεια, για την υγεία του, για την διαφύλαξη της περιουσίας του, κλπ, και κυρίως για τον θάνατο. Διαρκείς οικονομικές ανασφάλειες και για το πώς θα επιβιώσει, δυσπιστία προς τους γύρω του, βουλιμία και μάλιστα στις πρωτεΐνες (κρέας), έλλειψη χαράς για την ζωή που την θεωρεί σαν δυσβάστακτο φορτίο, εμμονές για ικανοποίηση (αλκοόλ, σεξ, κλπ). Θυμός, αυταρχικότητα, επιμονή στο να επιβάλει την θέληση του, συνεχής προσπάθεια να παίρνει χωρίς να δίνει, αμέλεια στο να προστατεύει το σώμα του (π.χ. να έχει πρόβλημα καρδιάς και να καπνίζει), εξαρτήσεις, μανία για υπερβολική καθαριότητα, κλπ. 
Η θεραπεία του (διεύρυνση, καθαρισμός, ενεργοποίηση) δίδει ένα αίσθημα ευεξίας, υπομονής, θάρρους, εμπιστοσύνης και ενέργειας για ζωή. 

Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο (για όσους είναι ενήμεροι στα μεταφυσικά), ανοίγει την ροή της κουνταλίνης προς όλα τα άλλα τσάκρα, μας συνδέει με την Γη και τις υλικές κατώτερες διαστάσεις, και σε συνεργασία με το τσάκρα του στέμματος (εφόσον αμφότερα είναι καθαρά και ενεργοποιημένα), επιτρέπει την κάθοδο στο σώμα μας του ανώτερου εαυτού μας.

2ο Σεξ τσάκρα Σβατιστάνα (κοιλιά) – ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – δόνηση ΡΕ
Η πραγματική του θέση είναι στο ύψος της ηβικής σύμφυσης.  Στόχος του είναι αγάπη στον εαυτό μας, εγωιστική, αλλά με την καλή έννοια, καθώς επίσης και η σεξουαλικότητα. Συναισθηματική δραστηριότητα, χαρά, χιούμορ, δημιουργικότητα, χειρωνακτική πρακτική .
Ενεργοποιείται το καθοδικό ρεύμα έως το κάτω μέρος της κοιλιάς. Η προσοχή στρέφεται προς τα κάτω και κατόπιν προς τα πάνω. Συναισθηματικό ψάξιμο του ανερχόμενου, του έξω κόσμου.  Δύσκολο να σκεφτείς σοβαρά μόνο επιφανειακά.
Είναι καλό να βρίσκεται κάποιος μέσα σε μια χαρούμενη παρέα. Λέμε ανέκδοτα, αστεία για να προκαλέσουμε συναισθήματα στον διπλανό μας. Απόσταση ασφαλείας 1,5 μ. Βλέπω στους άλλους το κάτω μέρος και το πάνω μέρος, όχι την μέση. Αν είναι καλά ανεπτυγμένο υπάρχει ένα υγιές ενδιαφέρον για το αντίθετο φύλο.  Αν υπολειτουργεί, το άτομο δεν αγαπά τον εαυτό του, δεν τον προσέχει, δεν τον περιποιείται, δεν ενδιαφέρεται για το αντίθετο φύλο. 
Επειδή, επίσης, δίνει χαρά και συναισθήματα, αν το άτομο έχει χιούμορ τότε το τσάκρα δουλεύει σωστά.
Εάν υπολειτουργεί από μπροστά, όπου δίνει δηλαδή προς τα έξω, στο άτομο δεν του επιτρέπεται να δώσει αγάπη, φοβάται να δείξει ότι αγαπά τον εαυτό του, φοβάται να προσελκύσει την προσοχή, φορά ρούχα unisex για να περνάει απαρατήρητο, να μην ξεχωρίζει.
Οι γονείς συχνά απαγορεύουν στα παιδιά τους να παρατηρούν, εξερευνούν τον εαυτό τους, τα περιορίζουν και τα μεγαλώνουν σε στενά σεξουαλικά πλαίσια γιατί ανησυχούν για τα παιδιά τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όταν μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους να χαρούν τους στόχους αυτού του τσάκρα, με αποτέλεσμα να το μπλοκάρουν (από την μπροστινή μεριά, όπου δίνει).
Γι' αυτό θα πρέπει να μην επηρεάζουμε αδύναμα σημεία της συνείδησης. Εάν στενεύει από την πίσω μεριά, στην λήψη της ενέργειας, αυτό σημαίνει ότι το άτομο δεν μπορεί να χαρεί το ενδιαφέρον που του δείχνουν οι άλλοι, το σεξ, τα κομπλιμέντα, γιατί δεν ξέρει πώς να τα αντιμετωπίσει.  Όλα αυτά δείχνουν μπλοκαρίσματα καθώς επίσης και κάρμα.

Στο φυσικό επίπεδο:Αυτό συνδέεται και επηρεάζει το λεμφικό σύστημα, τα όργανα αναπαραγωγής, την σεξουαλική ικανότητα, το δέρμα, τους νεφρούς, την κύστη, την χώνευση, το παχύ έντερο, το συκώτι, την σπλήνα, ενώ εναρμονίζει την σεξουαλικότητα του ατόμου και την κοινωνική του συμπεριφορά, και ενισχύει και εξισορροπεί την λειτουργία και των άλλων τσάκρα. Δυστυχώς οι κανόνες της κοινωνίας και οι απόψεις και η συμπεριφορά των γονέων μας, συχνά μπλοκάρουν την λειτουργία του τσάκρα αυτού από την παιδική ηλικία. 

Στο ψυχικό επίπεδο:Η δυσλειτουργία του μας κάνει να είμαστε συναισθηματικά ασταθείς, να μπορούν να μας χειρίζονται οι άλλοι, να μας λείπει η ενέργεια, ο ενθουσιασμός και η αυτοεκτίμηση, να είμαστε παθιασμένοι με το σεξ, ή αντίθετα να το φοβόμαστε. 
Η θεραπεία του βοηθά στο να είμαστε ο εαυτός μας και αυθόρμητα να εκφράζουμε την πραγματική μας φύση και τα συναισθήματα μας, στην ευαισθησία μας, στην ηρεμία μας, στον ενθουσιασμό μας, στην αγάπη, στην ερευνητικότητα μας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας μας. Σε συνεργασία με το τσάρκα του λαιμού αναπτύσσει τις δημιουργικές μας δυνάμεις και ότι δημιουργούμε βασίζεται στην απαραίτητη συνεργασία των δύο αυτών τσάκρα. Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο πρέπει να είναι κι αυτό ενεργοποιημένο για να επιτραπεί η κάθοδος στο σώμα μας του ανώτερου εαυτού μας.

3ο Μανιπούρα  - Ηλιακό Πλέγμα – ΚΙΤΡΙΝΟ – ΜΙ
Είναι η βούληση και η σιγουριά για τον εαυτό μας, η πίστη στον εαυτό μας, η δύναμή μας, η κοινωνική μας ανάπτυξη και σταθεροποιεί τις ηγετικές μας ικανότητες. Μεταδίδει καταπίεση, αρνητικά. Απόσταση ασφαλείας 1 μ.
Αν στενεύει στην έξοδο, από μπρος, το άτομο είναι σεμνό, έχει περιορισμούς, δεν έχει δυνατή φωνή, καταπιέζει τα συναισθήματα του, περιορίζει τον εαυτό του, γιατί δεν μπορεί να  εκπέμψει με δύναμη και σιγουριά την γνώμη του. Οι περιορισμοί ήλθαν από την παιδική ηλικία. Υπακοή κ.λπ.
Τα παιχνίδια των χειρισμών, οι σχέσεις παιδιών και γονέων, είναι δουλειά του 3ου τσάκρα. Δεν είναι καλό το παιδί να μεγαλώνει συνέχεια υπάκουο, γιατί μεγαλώνοντας, δημιουργούνται διαφορετικές ποιότητες στη ζωή και διαφορετικές ανάγκες. Αν στενεύει στην είσοδο, από πίσω, το άτομο δεν έχει εμπιστοσύνη στους άλλους, δεν αναγνωρίζει κανένα που να έχει κύρος, δεν μπορεί ή δεν θέλει να υπακούει. Όσο περισσότερο εμπιστευόμαστε τους άλλους, τόσο περισσότερη ευθύνη τους δίνουμε και αν δεν είναι έτοιμοι να την αναλάβουν τότε το πρόβλημα είναι δικό τους.

Στο φυσικό επίπεδοσυνδέεται και επηρεάζει τα νεύρα, τους μυς, το στομάχι (έλκος, δυσπεψία), το συκώτι, την σπλήνα, το πάγκρεας (υπογλυκαιμία, διαβήτης), την χοληδόχο κύστη (χολολιθίαση), το λεπτό έντερο (κολίτιδα), τον μεταβολισμό (παχυσαρκία), το υπογάστριο, και τα κύτταρα. 
Είναι το κέντρο της θέλησης, της δύναμης και της ενέργειας του σώματος, την οποίαν κατανέμει μέσω των νεύρων σε ολόκληρο το σώμα, αλλά και πέραν αυτού μέσα στην αύρα μας, που την χρωματίζει και την ζωντανεύει.

Στο ψυχικό επίπεδο: Όταν το παιδάκι δεν ενθαρρύνεται, έχει πολλές απογοητεύσεις σε ότι προσπαθεί και δεν έχει αυτά που θέλει, τότε το ηλιακό του πλέγμα κλείνει λόγω έλλειψης προσωπικής δύναμης, αλλά και όταν το ‘‘χαλάμε’’ δίνοντας του ότι ζητήσει τότε πάλι κλείνει λόγω μη χρησιμοποιήσεως. 
Όταν το τσάκρα αυτό είναι κλειστό, τότε νιώθουμε αδύναμοι και ανίκανοι, δεν έχουμε εμπιστοσύνη, ανησυχούμε για το τι σκέπτονται οι άλλοι για εμάς, δεν συγκεντρωνόμαστε, δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και αγόμαστε και φερόμαστε, ενώ συχνά μπορεί να έχουμε και κατάθλιψη, ή και να παίρνουμε τις αρνητικές ενέργειες των γύρω μας. 
Όταν το τσάκρα αυτό δυσλειτουργεί, και αν ακόμη τα τσάκρα της δημιουργικότητας είναι ανοιχτά (του σεξ και του λαιμού), τότε τίποτε δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε λόγω έλλειψης θέλησης και εσωτερικής δύναμης. Όταν αντίθετα έχει θεραπευθεί, μας ενεργοποιεί, μας δίδει μια έντονη αίσθηση προσωπικής δύναμης και συναισθηματικής ικανοποίησης, μας κάνει να είμαστε κοινωνικοί, να έχουμε μια χαρούμενη και αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή και να αποδεχόμαστε με χαρά τις προκλήσεις της. 

Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο: είναι η πύλη επικοινωνίας μας με τις άλλες διαστάσεις, καθώς και η πύλη μέσω της οποίας μπορούμε, (εφόσον είναι ανοιχτό) να κάνουμε τα αστρικά μας ταξίδια, και γενικότερα να δεχόμαστε αστρικές επιρροές.

4ο  Αναχάτα - καρδιά, στη μέση του στήθους – ΠΡΑΣΙΝΟ – ΦΑ
Σε ψυχολογικό επίπεδο είναι η Αγάπη προς όλους χωρίς σεξουαλική προσέγγιση. Ειλικρίνεια, φιλότητα, ευσπλαχνία.
Συμβολίζει την αγάπη προς τον εαυτό μας, τη συμπόνια και την ειλικρίνεια. Όταν ενεργοποιείται δυναμώνουν και τα δύο ρεύματα. Η προσοχή είναι έξω και γύρω από το σώμα. Σαν να αγκαλιάζω τον εαυτό μου απέξω. Αίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας, καλοσύνης, τρυφερότητας. Σαν να αγκαλιάζω ένα  παιδάκι ή ένα ζωάκι. Απόσταση ασφαλείας 0,5 μ. Εάν είναι κλειστό από μπρος, το άτομο φοβάται να δείξει συμπόνια και ειλικρίνεια και καλύπτει έτσι τον εαυτό του με συγκεκριμένη συμπεριφορά απόμακρη, κρύα, υπερήφανη. Εάν είναι κλειστό από πίσω, το άτομο δεν μπορεί να δεχτεί την αγάπη και την ειλικρίνεια των άλλων. Άτομα τα οποία (εμείς κατά την κρίση μας), τα θεωρούμε αχάριστα, είναι γιατί είναι βουλωμένα από πίσω και δεν μπορούν να δεχτούν.


Στο φυσικό επίπεδοσυνδέεται και επηρεάζει την καρδιά (καρδιακά προβλήματα), το αίμα (λευχαιμία) το κυκλοφοριακό (εμφράξεις αρτηριών), το κάτω μέρος των πνευμόνων, τους αδένες (και μάλιστα τον θύμο αδένα που είναι το κέντρο της σωματικής ανάπτυξης), το ανοσοποιητικό σύστημα, και το επάνω μέρος του σώματος, (πόνοι κλπ) περιλαμβανομένων των ώμων, των χεριών και του επάνω μέρους της πλάτης. 

Στο ψυχικό επίπεδο: Όταν το τσάκρα αυτό δυσλειτουργεί βιώνουμε το μίσος, τον θυμό, την ζήλια, τον φόβο, λυπόμαστε τον εαυτό μας για αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε, που μπορεί να φτάσει μέχρι και την παράνοια. 
Όταν το τσάκρα αυτό θεραπευθεί τότε αναπνέουμε ευκολότερα, ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας, διατηρούμεθα νεότεροι, ή ενέργειά μας ρέει ανεμπόδιστα, ενώ διευκολύνεται και η λειτουργία των τσάκρα του λαιμού και του τρίτου ματιού. Ακόμη είμαστε πολύ δημιουργικοί και ότι κάνουμε ευδοκιμεί, ακτινοβολούμε και δεχόμαστε αγάπη, δείχνουμε συμπόνια και κατανόηση για τους άλλους, αισθανόμαστε φωτισμένοι, ανανεωμένοι, ισορροπημένοι και πλήρως κύριοι του σώματος μας, ενώ επικοινωνούμε καλύτερα με την ψυχή μας και αποκτούμε και την τάση να ασχολούμεθα με φιλανθρωπικά έργα. 
Το τσάκρα αυτό, ευρισκόμενο στο κέντρο των επτά τσάκρα, εξισορροπεί τα επάνω τρία (κυρίως πνευματικά), με τα κάτω τρία (κυρίως υλικά), ενώ δημιουργεί το αίσθημα της ενότητας ολόκληρου του οργανισμού και μας διατηρεί σε αρμονία με τον εαυτό μας.

Η μεταφυσική του σημασία είναι πολύ σημαντική καθ’ ότι είναι το κέντρο της αγάπης και ο καθρέφτης της ψυχής μας, και όπως η καρδιά αντλεί και στέλνει το αίμα σε όλο το σώμα, έτσι κι αυτό αντλεί και στέλνει αγάπη (που είναι η ουσία της αληθινής θεραπείας και της ανόδου της συνειδητότητας μας), όχι μόνο στο σώμα μας αλλά και σε όλο το περιβάλλον (έμψυχο και άψυχο) γύρω μας. 
Τα αποθέματα αυτής της αγάπης είναι πελώρια, πέραν κάθε φαντασίας, αλλά δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι της Γης (εν αντιθέσει με τα πεμτοδιάστατα όντα των άλλων πλανητών πού είναι όλο αγάπη, χωρίς τίποτε το αρνητικό), που έχουμε ξεχάσει προ πολλού την θεϊκή μας προέλευση, μπορούμε να κάνουμε χρήση ενός πολύ μικρού ποσοστού αυτών των αποθεμάτων πού έχουμε, πράγμα που αποτελεί την κύρια αιτία των προβλημάτων μας, ατομικών και παγκοσμίων. 
Ευτυχώς όμως τελευταία πλησιάζοντας στην είσοδο μας στην πέμπτη διάσταση, το ποσοστό αυτό αυξάνεται για να ολοκληρωθεί μέχρι το 2017 (που θα είμαστε 100% πεμτοδιάστατοι), οπότε και θα κάνουμε χρήση του συνόλου των αποθεμάτων της αγάπης, που αποτελούν τον πυρήνα του σύμπαντος και της ανώτερης αλήθειας. 
Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε με το τσάκρα της καρδιάς, διευρύνοντας, καθαρίζοντας και ενεργοποιώντας το, ώστε να έχουμε ολοένα περισσότερη αγάπη, πράγμα που αφ’ ενός θα βοηθήσει στην υγεία και ευτυχία μας, και αφετέρου θα μας προετοιμάσει για την άνετη και ανώδυνη είσοδο μας στην πέμπτη διάσταση, και ας μην ξεχνούμε ότι όση περισσότερη αγάπη προσφέρουμε, τόσο περισσότερη το σύμπαν μας επιστρέφει και μάλιστα προσαυξημένη.


5ο Βισούτχα  - Λαιμός - Λόγος – ΓΑΛΑΖΙΟ – ΣΟΛ
Ικανότητα επικοινωνίας, ευχέρεια λόγου, ικανότητα να εκφράσουμε με λόγο τις ιδέες μας. Όταν ενεργοποιείται δυναμώνει το ανερχόμενο έως το λαιμό και δεν πηγαίνει στο κεφάλι. Γίνεται διεύρυνση της προσοχής. Αποκτά όγκο, φαρδαίνει. Δεν υπάρχει έντονη επιθετικότητα, αλλά ένα συναισθηματικό ανέβασμα. Μιλάμε, τραγουδάμε, μαγειρεύουμε, διαβάζουμε, γράφουμε, ζωγραφίζουμε, ακούμε μουσική, κάνουμε δουλειές του σπιτιού, ακούμε άλλους να μιλάνε, υπάρχει οσμή, γεύση. Συμβολίζει την ικανότητα να μιλάμε όμορφα, ωραία, να λέμε δυνατά τη σκέψη μας, να χρησιμοποιούμε σωστές λέξεις έκφρασης, να εκφράζουμε τα συναισθήματα και τα αισθήματά μας. 1 μέτρο είναι άνετη απόσταση. Εάν είναι κλειστό από μπρος, δεν μπορούμε να εκφραστούμε. Εάν δεν ξέρουμε ή δεν μπορούμε δημιουργείται μπλοκάρισμα. Εάν είναι κλειστό από πίσω, τότε υπάρχει μειωμένη ικανότητα στο να καταλαβαίνουμε τι λέει ο άλλος, υπάρχουν νοητικοί περιορισμοί, βλακεία.

Στο φυσικό επίπεδοσυνδέεται και επηρεάζει τον λαιμό, τον σβέρκο, τον θυρεοειδή, τον παραθυρεοειδή, το στόμα, τα ούλα, τα δόντια (να αποφεύγετε επιμελώς τα σφραγίσματα με υδράργυρο), την φωνή, τα αυτιά, τους βρόγχους, το άνω μέρος των πνευμόνων, την σπονδυλική στήλη, το νευρικό, το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και τον μεταβολισμό, ενώ ελέγχει και την θερμοκρασία του σώματος. 
Είναι η πύλη που συνδέει το σώμα με το πνεύμα, και το κέντρο για τον ήχο, τις δονήσεις, τον ρυθμό, τις λέξεις, την έκφραση μας, την αυτοεκτίμηση και την επικοινωνία μας με τους άλλους. Σε συνεργασία με τα τσάκρα του σεξ και του ηλιακού πλέγματος, δηλαδή όταν και τα τρία είναι καθαρά και ενεργοποιημένα, γινόμαστε δημιουργικοί και αποτελεσματικοί.

Στο ψυχικό επίπεδο: Όταν στην παιδική ηλικία δεν μας επιτρέπουν, ή δεν μας ενθαρρύνουν να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, να τραγουδήσουμε, ή δεν κάθονται να ακούσουν την γνώμη μας και απορρίπτουν ότι πούμε, τότε το τσάκρα αυτό δυσλειτουργεί, οπότε αισθανόμαστε ντροπαλοί, δειλοί, αδύναμοι, και αδυνατούμε να εκφράσουμε καθαρά τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. 
Όταν έχει θεραπευθεί αποφεύγονται οι αρρώστιες στα συστήματα που αναφέραμε προηγουμένως ότι επηρεάζει, ενώ μας χαλαρώνει, μας δίδει ευεξία, και με την ευχέρεια έκφρασης που μας παρέχει, μας δημιουργεί συχνά την επιθυμία να αρχίσουμε να συγγράφουμε. 

Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο: συνδέεται με τον ανώτερο εαυτό μας, ώστε ότι λέμε να είναι η αλήθεια, και όταν κάποτε ενεργοποιηθεί πλήρως και αφυπνιστούμε (κι αυτό θα ολοκληρωθεί όταν γίνουμε πλήρως πεμτοδιάστατοι), τότε το κέντρο αυτό θα αποκτήσει ‘‘μαγικές δυνάμεις’’ ενεργοποίησης και υλοποίησης, ώστε αυτό που λέμε εν γένει να πραγματοποιείται - υλοποιείται άμεσα στον φυσικό κόσμο, όπως γίνεται ήδη και στους άλλους πεμτοδιάστατους πλανήτες.

6ο Ατζνα - 3ο ΜΑΤΙ, σκέψη - ΜΠΛΕ – ΛΑ
Ψυχολογικό επίπεδο: Πνευματική ανάπτυξη, προσήλωση να αναπτύξουμε το πνεύμα μας, τα ιδανικά μας. Ανάπτυξη των υποσυνείδητων ικανοτήτων. Διορατικότητα.
Ανταποκρίνεται στον νου, στην σκέψη, στο επίπεδο της συνείδησης, στην πνευματική ανάπτυξη, στην εξιδανίκευση. Όταν ενεργοποιείται δυναμώνει το ανερχόμενο, είναι πιο ισχυρό. Βγαίνει η προσοχή προς τα έξω, στον έξω κόσμο, σαν ακτίνα, διάδρομος.  Είναι καλό για μελέτη, παρατήρηση, να πάω κάπου, επίθεση, άμυνα (βασίζεται στον φόβο), ακτίνα προσοχής, στόχο. Όταν νιώθω φόβο ενεργοποιείται σαν όπλο. Απόσταση άνετη 1,5-2 μέτρα.
Κλείνει από μπροστά όταν δεν ασχολούμαστε με την πνευματική μας ανάπτυξη. Αν είναι κλειστό από πίσω το άτομο απαρνιέται τα πνευματικά ενδιαφέροντα, δεν ακούει τους άλλους και ακολουθεί τη δική του στερεότυπη συμπεριφορά. Δεν επεκτείνει τους ορίζοντες του, κατακρίνει τους άλλους πολύ όταν νομίζει ότι δεν έχουν δίκιο και δεν παραδέχεται ότι ο κόσμος είναι πολύπλευρος.

Στο φυσικό επίπεδο: συνδέεται και επηρεάζει τα όργανα των αισθήσεων, αυτιά, μύτη, αριστερό μάτι, καθώς και το πρόσωπο, το αριστερό μέρος του εγκεφάλου, το αίμα, τους μυς, την υπόφυση, ως επίσης το λεμφικό, το ενδοκρινικό και μέρος του νευρικού συστήματος. Επίσης ελέγχει τους μυς και τους πόνους γενικά. 
Συνδέεται και συνεργάζεται τόσο με το 2ο τσάκρα (του σεξ), όσο και με τα δύο γειτονικά του (5ο και 7ο). Δυστυχώς για τους ανθρώπους της Γης τόσο αυτό, όσο και το τσάκρα του στέμματος, είναι σχεδόν πάντα μπλοκαρισμένα (από το απώτερο παρελθόν μας), όταν όμως μπορέσουμε αμφότερα να τα ξεμπλοκάρουμε και να τα  ενεργοποιήσουμε, τότε αποκτούμε την ‘‘ανώτερη σοφία’’ από τώρα (ήτοι προτού να μπούμε στην πέμπτη διάσταση). 
Όταν αρχίζουμε να το θεραπεύουμε, θα αρχίσουμε να έχουμε οράματα, να βλέπουμε την αύρα μας, να βλέπουμε μορφές λίγο προτού κοιμηθούμε, να βλέπουμε σχήματα με κλειστά μάτια, ή και να αισθανόμαστε ότι φεύγουμε από το σώμα μας, ενώ αρχίζουμε να γνωρίζουμε πράγματα και γεγονότα χωρίς να μας τα έχουν πει. 

Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο: είναι το κέντρο της πνευματικής και της πολυδιάστατης όρασης, και όταν οι ιδιότητες του αυτές ενεργοποιηθούν τότε, εκτός από την καθαρότητα στην σκέψη μας, μπορούμε να αναπτύξουμε την τηλεπάθειά μας (να βλέπουμε τι γίνεται μακριά μας), να αναπτύξουμε την ανώτερη διαίσθησή μας, την επαφή μας με άλλα όντα (channelling), και την μεταφυσική όραση μας. Μέσω αυτού μπορούμε να διερευνούμε το υποσυνείδητο μας και τις προηγούμενες ζωές μας και να καθαρίζουμε τα παλιά μας τραύματα από αυτές (τα ‘‘Samskaras’’ που έχουν προσκολληθεί στο αστρικό μας σώμα και μας ταλαιπωρούν), ως επίσης και να επικοινωνούμε με τον ανώτερο εαυτό μας, τους αγγέλους, τους συμβούλους μας, και με άλλα μεταφυσικά όντα, που μπορούν όλοι αυτοί να μας βοηθήσουν στην πνευματική μας άνοδο και μεταμόρφωση.


7ο Σαχασράρα, της κορυφής, - ΜΟΒ - ΣΙ
Ο σκοπός αυτού του τσάκρα είναι να αντλεί την ενέργεια του σύμπαντος μέσα στο σώμα μας.
Έχει σχέση με τον θεό, με το απόλυτο, με την πνευματική αρχή.  Μνήμη, συγκέντρωση και μας βοηθά να ανακαλύψουμε την θεϊκή μας αρχή. Εάν υπολειτουργεί υπάρχει στο άτομο περιορισμένη λογική, περιορισμένη διαύγεια, συνειδητότητα και νους.

Στο φυσικό επίπεδο: συνδέεται και επηρεάζει το δεξί μέρος του εγκεφάλου, το δεξί μάτι, το κεντρικό νευρικό σύστημα, το αίμα, τα υγρά του σώματος και τους ηλεκτρολύτες, (ισορροπία των μετάλλων κλπ στοιχείων στο αίμα) και την επίφυση, (απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες αυξητικής ορμόνης στην βρεφική – παιδική ηλικία)

Στο ψυχικό επίπεδο:Εάν κάποιος είναι στενοκέφαλος και δεν δέχεται την λογική, ούτε τις γνώμες των άλλων, αυτό είναι μια ένδειξη ότι το τσάκρα αυτό είναι τελείως κλειστό. 
Για να ξεκινήσουμε την θεραπεία του  πρέπει πρώτα να θεραπεύσουμε το βασικό τσάκρα (1ο) με το οποίο συνδέεται άμεσα, και αυτό, όπως είδαμε και για το προηγούμενο (6ο) είναι ως επί το πλείστον μπλοκαρισμένο, για τους ίδιους λόγους. Όταν όμως αυτό θεραπευθεί, τότε η επίφυση, που στον ενήλικα έχει συρρικνωθεί και αδρανήσει, ξαναενεργοποιείται ώστε το σώμα να ξανανιώνει, οι λειτουργίες του να εκτελούνται ομαλότερα, και οι τυχόν ασθένειες να περιορίζονται. 
Η μεταφυσική σημασία του τσάκρα αυτού που είναι η σημαντικότερη ακόμη από την φυσική, και αποτελεί την είσοδο της ανώτερης συνειδητότητας μας και του ανώτερου εαυτού μας στο σώμα μας, (που η είσοδός τους μας κάνει να νιώθουμε μία έκσταση και μία ευδαιμονία), ενώ μέσω αυτού ανεβαίνουμε στην ‘‘ενεργειακή μας στήλη’’ και επικοινωνούμε με τις ανώτερες διαστάσεις. Ακόμη όταν είναι ανοιχτό αποτελεί το σημείο εξόδου της ψυχής μετά θάνατον για να ανέλθει στα ανώτερα πεδία, ενώ όταν είναι κλειστό, η ψυχή βγαίνει από αλλού και ταλαιπωρείται ώσπου να φτάσει και αυτή στα ανώτερα πεδία. Τέλος μεγάλη σημασία έχει εδώ και το βιολετί χρώμα του τσάκρα αυτού (πού έχει τις υψηλότερες συχνότητες από όλα τα άλλα χρώματα), διότι είναι το χρώμα της προστασίας και καλόν είναι να το χρησιμοποιούμε για τον σκοπό αυτό και με το σφράγισμα για την προστασία της αύρας μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου