Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Τα παιδιά μας!!!!


Υπάρχει μία ανησυχία που έχουμε σαν γονείς, όταν βλέπουμε τα παιδιά μας να βιώνουν τις εμπειρίες τους και να πονάνε και ταυτιζόμαστε με τον πόνο τους. 

Και εντάξει σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει πάντα μια κατανόηση και μια αποδοχή σ’ αυτό το ανθρώπινο κομμάτι μας, που συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του, σαν βιολογικοί γονείς που είμαστε.

Χρειάζεται όμως εμείς να αλλάξουμε την αντίληψή μας και να νιώσουμε-αναγνωρίσουμε ότι έχουν το δικαίωμα να έχουν τις ανάλογες εμπειρίες στη ζωή τους. 

Χρειάζεται να υπάρχει βέβαια μέσα μας η «συμπόνια» για τις δυσκολίες που περνάνε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε μ' αυτές, γιατί τους βλέπουμε κι αυτούς, όπως ακριβώς βλέπουμε τον εαυτό μας. Τους βλέπουμε σαν ανθρώπους που εμπειρώνται στο παιχνίδι της ζωής. 


Να υπάρχει μέσα μας αυτή η εσωτερική χαρά, γιατί εμείς πια μέσα από τις εμπειρίες τους βλέπουμε τα δυναμικά που αναπτύσσουν και τις δυνατότητες εξέλιξής τους που υπάρχουν. Και ναι, υπάρχει βαθιά μέσα μας αυτή η χαρά! Και τότε λέμε, για δες, τα αγγελούδια μας εξελίσσονται! 

Όσο μπορούμε ν’ απέχουμε, χωρίς να προσπαθούμε να επηρεάσουμε τις επιλογές τους και να επιτρέπουμε να βιώνουν  τις εμπειρίες τους, όπως τις έχουν σχεδιάσει.

Να είμαστε μόνο παρατηρητές με απόλυτη, ολοκληρωτική αποδοχή, κατανόηση κι αγάπη. Γιατί μόνον αυτά θέλουν από εμάς. 

Εάν χρειάζονται κάποιες πληροφορίες για όλα όσα βιώνουν, τότε θα έρθουν τα ίδια και θα μας ρωτήσουν.

Δεν χρειάζεται καν να μας ρωτήσουν, αφού έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι παραλαμβάνουν ήδη ενέργειες από μας. Ενέργειες που εμείς τις έχουμε δουλέψει και μετασχηματίσει και οι οποίες τους βοηθούν να έρθουν πιο γρήγορα στην κατανόηση του εαυτού τους.

Το μόνο που χρειάζεται από εμάς είναι απόλυτος σεβασμός στις αποφάσεις της ψυχής τους, όποιες κι αν είναι αυτές και απόλυτος σεβασμός στο τρόπο που επέλεξαν να βιώσουν τις εμπειρίες τους. 

Να μάθουμε να τους επιτρέπουμε να είναι σε κάθε περίπτωση ο εαυτός τους και να αναλάβουν την ευθύνη για τον εαυτό τους. Μόνον έτσι θα τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν σαν ενδυναμωμένοι άνθρωποι.

Επειδή πολλοί από εμάς σαν γονείς, πολλές φορές μπαίνουμε στη μέση πιστεύοντας ότι τους βοηθάμε μπλοκάροντας έτσι την ενέργειά τους. Ναι, δεν μας αρέσει να περνάνε τα παιδιά μας μέσα από μια δύσκολη εμπειρία που τους προκαλεί πόνο.

Όμως χρειάζεται να έχουμε την επίγνωση ότι τα παιδιά μας είναι μεταμφιεσμένοι άγγελοι που βρίσκονται εδώ για την δική τους εξέλιξη.

Να έχουμε την επίγνωση ότι η ψυχή τους σχεδίασε για εκείνους τις κατάλληλες εμπειρίες, για να τα  οδηγήσει να κάνουν τα απαραίτητα άλματα συνειδητότητας

Μπορεί εμάς να μην μας αρέσουν οι εμπειρίες που  βιώνουν και να θέλουμε να τα αποτρέψουμε, για να τα βοηθήσουμε και να τα προστατέψουμε, αλλά εδώ χρειάζεται να θυμόμαστε ποιοι είμαστε και ποια είναι τα παιδιά μας και να μην μπαίνουμε καθόλου στη μέση, γιατί τους δημιουργούμε προβλήματα. 

Τα δυσκολεύουμε όταν προσπαθούμε να μπούμε στη μέση και παρεμβάλλουμε την ενέργειά μας. 

Γιατί όταν παρεμβάλλουμε την δική μας ενέργεια στην δική τους, εμποδίζουμε την ελεύθερη ροή στην ενέργειά και πιστέψτε το, τους το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο και περισσότερο επώδυνο!!!!! 

Πηγή: Απόσπασμα από Τα παιδιά μας, οι νέοι κρυστάλλινοι άγγελοι! με την Καίτη Τσώλη
περισσότερα Νewenergy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου