Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η ενέργεια της τροφής - Μια διαφορετική προσέγγιση
Ερώτηση: Eντάξει. Θα αρχίσω με αυτήν την ερώτηση: Tι ρόλο παίζει η τροφή και το συνειδητό μαγείρεμα στη νέα σχέση μας με τον Εαυτό μας;
ΤΟΒΙΑΣ: Για μια στιγμή, ξεχάστε τι είναι λάθος ή σωστό με την τροφή. Ας αρχίσουμε ξεχνώντας τα παλιά. Ας συζητήσουμε για το τι είναι η τροφή, τα τρόφιμα.
Τα τρόφιμα είναι ενέργεια. Αυτό είναι όλο. Είναι ένας τρόπος να θρέψουμε το βιολογικό σώμα, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος. Είναι ο τρόπος, που οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι και εάν σταματήσετε για μια ημέρα ή δύο να τρώτε θα με βρίσετε ότι έκανα λάθος.
Αλλά ξέρετε, σε αυτό τον κόσμο, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 5.000 breatharians - πραγματικά καθαροί breatharians - που αντλούν την ενέργειά τους μόνο (μικρή διακοπή) από τον αέρα …αναπνέοντας.
Τα τρόφιμα είναι ένας τρόπος να δώσουμε καύσιμα στη βιολογία αλλά γίνεται, σε βιολογικό επίπεδο, αρκετά χονδροειδώς. Η συνείδηση του μαγειρέματος και η συνείδηση του να τρώμε αλλά να προηγηθεί και των δύο η συνείδηση της επιλογής της τροφής. Και τέλος, η συνείδηση της διανομής των ενεργειών της… είναι όλα πολύ, πολύ σημαντικά πράγματα.
Ο τρόπος που μαγειρεύεται η τροφή είναι κρίσιμος. Η αγάπη, ή η συνείδηση, ή η συνειδητοποίηση που μπαίνει στην τροφή όταν μαγειρεύεται, είναι ζωτικής σημασίας συστατικά, στη Νέα Ενέργεια.
Θα έλεγα εδώ ότι, θα σύστηνα σε όλους σας να μαγειρεύετε δύο με τρία γεύματα την εβδομάδα μόνοι σας. Να μην έχετε κάποιον άλλο να μαγειρεύει για σας. Μαγειρέψτε την τροφή σας μόνοι σας. Και προτού αρχίσετε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος - που θα περιλαμβάνει την επιλογή των τροφίμων, το μαγείρεμα, την πέψη των τροφίμων - προτού καν αρχίσετε οποιοδήποτε από αυτά, αρχίστε με λίγη αναπνοή!
Ισορροπείστε τον εαυτό σας και, περισσότερο από όλα, επαναφέρετε τον εαυτό σας στο σώμα σας.
Η προετοιμασία της τροφής είναι μια όμορφη τελετή. Ξέρετε, δεν μιλάμε για τελετές τόσο συχνά. Έχουμε πει ότι είναι χρόνος να αφήσετε πολλές από τις παλιές τελετουργικές τελετές και να έχετε μόνο την τελετή της χαράς. Έτσι εάν μπείτε σε αυτό το χρόνο του μαγειρέματος με λίγη αναπνοή, επιστρέφοντας στο σώμα σας, ξαφνικά το σώμα σας γίνεται έντονα συνειδητό.
Βλέπετε, κάθε κομματάκι της τροφής έχει ενέργεια κλειδωμένη σε διάφορα στρώματα και επίπεδα. Καθώς αρχίζετε αυτήν την διαδικασία του συνειδητού μαγειρέματος, ξεκλειδώνετε όλα τα στρώματα και τα επίπεδα της ενέργειας που βρίσκεται στην τροφή - και υπάρχουν πολλά.
Kαθώς προετοιμάζετε τα τρόφιμα, είτε τα μαγειρεύετε ή τα πλένετε ή τα τεμαχίζετε, αρχίζουν να ανοίγουν αληθινά οι καθαρές ενεργειακές δυνατότητές τους. Εμποτίζετε την υψηλή συνείδησή σας σε αυτά και αυτό επηρεάζει τον τρόπο που η τροφή οργανώνει την ενέργειά της πριν την φάτε. Και επηρεάζει τον τρόπο που απορροφάται και διανέμεται στο σώμα σας.
Είναι πολύ απλό πράγμα, δεν χρειάζεται να κάνετε μια ωριαία τελετή εκ των προτέρων. Λίγη αναπνοή, μπείτε στο σώμα σας - και θα βρείτε, ότι δεν είναι τόσο δύσκολο, επειδή το σώμα σας θα θέλει να είναι μέρος όλης αυτής της τελετής - και έπειτα θα υπάρξει χαρακτηριστική διαφορά σε αυτό που συμβαίνει καθώς θα τρώτε και θα αφομοιώνετε.
Η εμπειρία του φαγητού για έναν άνθρωπο της Νέας Ενέργειας - πρέπει να το υπογραμμίσουμε, για έναν άνθρωπο της Νέας Ενέργειας - πρέπει να είναι για τη χαρά. Πρόκειται να μετακινηθείτε από την ανάγκη να τρώτε για επιβίωση, για να τροφοδοτηθεί το σύστημά σας. Πρόκειται να αρχίσετε να βιώνετε το φαγητό σαν χαρούμενη, ιερή τελετή.
Όταν κάθεστε στο τραπέζι - και προτείνουμε να μην τρώτε όρθιοι όπως κάνουν μερικοί από εσάς, αλλά να κάθεστε κάτω για μια στιγμή - γίνεται μια ιερή εμπειρία για το σώμα, το μυαλό, το πνεύμα· όλα κάθονται στο τραπέζι μαζί σας. Αν και θρέφετε το φυσικό σώμα σας, θρέφετε πραγματικά κάθε συστατικό του εαυτού σας εκείνη τη στιγμή.
Υπάρχουν δύο κύρια πράγματα, δύο πολύ συγκεκριμένες χαρές, που δεν βιώνονται αυτή τη στιγμή από τους ανθρώπους, με τον τρόπο που θα έπρεπε, με έναν πολύ ιερό τρόπο. Το ένα είναι η εμπειρία και η χαρά της τροφής. Το άλλο είναι η εμπειρία και η χαρά του σεξ. Υπάρχει ένας άμεσος συσχετισμός μεταξύ τροφής και σεξ, αν κι εμείς δεν θα προτείναμε απαραιτήτως να τα αναμείξετε και τα δυο συγχρόνως!

Ερώτηση:
Μπορείτε να μας πείτε την διαφορά ανάμεσα στην ικανοποίηση, τον έλεγχο και την θρέψη του σώματός μας?
ΤΟΒΙΑΣ: Βεβαίως. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι, πρώτα από όλα, ελέγχουν το σώμα τους. Και ειδικότερα, καθώς ξέρετε, ανησυχήσαμε από την πλευρά μας, για όλες αυτές τις δίαιτες και τα συστήματα πεποιθήσεων για το ποιες τροφές είναι καλύτερες από άλλες. Ας το ξεκαθαρίσουμε αμέσως τώρα αυτό.
Μπορείτε να φάτε ένα ξερό μπισκότο. Δεν ακούγεται τόσο νόστιμο, αλλά ακόμη κι ένα ξερό μπισκότο ή από την άλλη, ένα μπωλ με φρέσκια οργανική σαλάτα, γεμάτο με μαρούλι, ντομάτα, καρότο,φασόλια κ.λπ., περιέχουν την ίδια ουσία ενέργειας στον πυρήνα τους. Τώρα, ξέρουμε ότι μερικοί επιστήμονες θα λογομαχήσουν με αυτό, αλλά οι επιστήμονες αυτή τη στιγμή δεν κατανοούν τη σημασία της ενέργειας. Παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους - ο ένας είναι το ξερό μπαγιάτικο μπισκότο και ο άλλος η φρέσκια υγιεινή σαλάτα - αλλά και τα δύο περιέχουν την ίδια ενεργειακή ουσία. Ίσως οι αναλογίες να είναι λίγο διαφορετικές. Προφανώς οι γεύσεις θα είναι διαφορετικές, αλλά στον πυρήνα τους παραμένουν ίδιες.
Θα μπορούσατε να ζήσετε μόνο με αυτά τα ξερά μπισκότα, ή θα μπορούσατε να πιστεύετε ότι πρέπει να τρώτε αυτές τις φρέσκιες οργανικές σαλάτες κάθε μέρα και ξέρουμε ότι αυτό θα προκαλέσει μια μικρή διαμάχη, αλλά ας μπούμε στην ουσία.
Το ένα πρόκειται να είναι μια πιο ευχάριστη εμπειρία από το άλλο, αλλά αυτό που προσπαθούμε να σας πούμε εδώ είναι, ότι τα συστήματα πεποίθησης έχουν τόσο πολύ διαστρεβλωθεί και παραμορφωθεί. Κάθε μέρα και μια νέα δίαιτα εμφανίζεται και… έχετε προσέξει ότι οι δίαιτες ποτέ δεν διαρκούν περισσότερο από τρία ή τέσσερα χρόνια; Είναι επειδή δεν έχετε μπει στην αληθινή ουσία της ίδιας της τροφής. Ξεκαθαρείστε όλα όσα είχατε πιστέψει ποτέ για τις τροφές και τις δίαιτες και τώρα κάντε το από το επίπεδο του να τρώτε για τη χαρά και για την συνειδητοποίηση.
H ερώτηση αφορούσε τον έλεγχο και αφορούσε αυτό που καλούμε εξάρτηση από το φαγητό, και αυτά, αυτή τη στιγμή, είναι ένα δεσπόζον κομμάτι της κοινωνίας, που το κάνουν δύσκολο να μετακινηθεί προς τα εμπρός, σε μια νέα συνείδηση, σε μια νέα περιοχή.
Και ξανά, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε όλες αυτές τις δίαιτες και τις πεποιθήσεις.
Μερικοί πιστεύετε ότι το να τρώτε κρέας είναι λάθος. Αλλά στο βάθος του δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το κρέας. Ας μιλήσουμε για λίγο, αν δεν σας πειράζει, πριν προχωρήσουμε.
Υπάρχουν στρώματα σε κάθε τι που τρώτε. Στον πρωταρχικό πυρήνα, ή στο υψηλότερο επίπεδο, το να τρώτε ένα κομμάτι ψωμί προφανώς έχει πράγματα, όπως σιτάρι, άμυλο και άλλα και εάν δεν τρώτε συνειδητά ξεκλειδώνετε μόνο το πρώτο επίπεδο ενέργειας της τροφής. Εάν μπορείτε πάρτε μια βαθιά αναπνοή πριν φάτε και ακόμα ευλογήσετε την τροφή, ή χαρείτε με το φαγητό.
Και όταν τρώτε, φάτε συνειδητά - με άλλα λόγια να είστε συνειδητοί ότι ΤΩΡΑ ΤΡΩΤΕ. Μερικοί από εσάς τρώτε τόσο γρήγορα που ξεχνάτε ότι φάγατε. Φάτε συνειδητά γιατί ξεκλειδώνετε πολλά διαφορετικά επίπεδα ενέργειας του ίδιου του ψωμιού και θα είναι ευκολότερο να το χωνέψετε.
Πόσοι από εσάς δεν έχετε πεπτικά προβλήματα αυτή τη στιγμή, επειδή δεν επιτρέπετε στα επίπεδα της ενέργειας - τα φυσικά και τα μη φυσικά - να ξεκλειδώσουν;
Μετά, το σώμα σας πρέπει να περάσει μέσα από μια πολύ δύσκολη και κοπιώδη διαδικασία προσπαθώντας να χωνέψει την τροφή, κυρίως όταν είστε πιεσμένοι και ειδικότερα όταν το σώμα σας αλλάζει την πρωταρχική του φύση. Αλλάζει το DNA του, αλλάζει την τυποποίησή του, όπως θα λέγαμε. Είναι μπερδεμένο και προκαλεί τα πεπτικά και εντερικά προβλήματα, από τα οποία τόσοι πολλοί έχετε περάσει.
Μερικά απ' αυτά προκαλούνται από τις πεποιθήσεις. Πιστεύετε ότι ορισμένα πράγματα είναι καλά και άλλα ότι είναι κακά. Αφήστε τες να φύγουν. Αφήστε αυτή την πεποίθηση να φύγει γιατί - είτε είναι μπισκότο είτε είναι σαλάτα - περιέχουν την ίδια ενεργειακή ουσία.
Η τροφή είναι κάτι περισσότερο από συνειδητό φαγητό· τρώτε με χαρά και αφήνετε αυτά τα επίπεδα να ξεκλειδώσουν!
Ας πάρουμε το ξερό μπισκότο μας, για παράδειγμα. Σε αυτό υπάρχουν χιλιάδες επίπεδα ενέργειας, στην τροφή την ίδια. Από πού προήλθε η τροφή, από φάρμα ή από χωράφια; Οι άνθρωποι που την προετοίμασαν, ακόμη και τα μη φυσικά, αιθερικά επίπεδα της τροφής. Η Γαία βρίσκεται μέσα στο μπισκότο, η ενέργεια της Γης, η ενέργεια του νερού, που έβρεξε πάνω στα στάχυα στα χωράφια, όλα αυτά τα πράγματα. Ναι, σε απάντηση της ερώτησης, υπάρχουν οι ενεργειακές στρώσεις των εντομοκτόνων και των παρασιτοκτόνων που ψεκάστηκαν στα χωράφια. Υπάρχουν τα επίπεδα της ενέργειας αυτών των ανθρώπων που είχαν μια κακή μέρα, όταν ετοίμαζαν τη ζύμη για το μπισκότο.
Υπάρχουν όλα αυτά. Αλλά αυτά τα επίπεδα πρόκειται να ανταποκριθούν στη χαρά σας και στη συνείδησή σας. Έτσι, ναι, θα ξεκλειδώσετε ακόμη και αυτά που καλείτε αρνητικά επίπεδα, αλλά επειδή μαθαίνετε να γίνεστε ένας μετασχηματιστής ενέργειας, όταν χωνεύετε αυτό το ξερό μπισκότο, και το βάζετε στο σώμα σας, οι αρνητικές στρώσεις δεν είναι πια αρνητικές, είναι απλά ενέργεια.
Και πρόκειται να στηρίξουν το φυσικό σας σώμα, πρόκειται να του δώσουν την ενέργειά του, και το πιο σημαντικό από όλα, πρόκειται να διώξουν και να ξεφορτωθούν κάθε ενέργεια που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε την παρούσα στιγμή. Mε άλλα λόγια, η αχρησιμοποίητη ενέργεια δεν θα χρειαστεί να αποθηκευτεί άλλο πια σε λίπος. Δεν θα χρειαστεί να αποθηκευτεί, πολλές φορές με τοξικό τρόπο στο σώμα σας. Το σώμα σας θα τις αποβάλλει, με μεθόδους που ήδη γνωρίζετε. Έτσι βλέπετε ότι ο τρόπος που τρώνε οι άνθρωποι, ο τρόπος που παρασκευάζεται η τροφή, ο τρόπος που αφομοιώνεται είναι αρκετά πρωτόγονοι και προκαλούν επιπλοκές.

Ερώτηση:
Οι τροφές με ζωντανές ουσίες, η σαλάτα, ίσως έχουν κάποιο πλεονέκτημα επάνω στο μικρό μπισκότο; Μπορείτε να μας το διευθετήσετε αυτό;
ΤΟΒΙΑΣ: Έχoυν. Έχουν. Και τα δύο περιέχουν την ίδια ενεργειακή ουσία, αλλά ακόμη το σώμα σας δεν έχει προσαρμοστεί σε αυτό που καλούμε μέθοδο ξεκλειδώματος. Το σώμα ακόμη μαθαίνει πώς να εργάζεται με την αφομοίωση της ενέργειας. Έτσι για τώρα ακόμα είναι ευκολότερο για το φυσικό σώμα να τρώτε αυτές τις τροφές που έχουν την ενεργειακή τους ουσία στο κορυφαίο επίπεδο. Με άλλα λόγια δεν έχει θαφτεί βαθιά, δεν έχει υπερβολικά επεξεργαστεί η ενεργειακή τους ουσία και βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή ώστε να είναι πιο εύκολο για σας να την βρείτε.
Όταν χρησιμοποιούμε το παράδειγμα του ξερού μπισκότου ...ας μιλήσουμε καλύτερα για το μπέικον, για τα πατατάκια τσιπς.
Αυτές είναι τροφές πολύ επεξεργασμένες, με μαζική παραγωγή, με λίγη ή καθόλου συνειδητότητα, κάτι πολύ σημαντικό επίσης. Τρώγονται, επίσης, χωρίς καθόλου συνειδητότητα. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο για το σώμα σας, να βρεί - το σώμα σας έχει μυαλό- το μυαλό, το σύστημα επεξεργασίας, είναι πολύ δύσκολο γι αυτό, να μπεί στην ενεργειακή ουσία. Καταλαβαίνει ότι η ενεργειακή ουσία υπάρχει εκεί, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει με αυτή, έτσι ή πηγαίνει στο χάος, που οδηγεί στα πεπτικά σας προβλήματα, ή την αποθηκεύει και λέει "Θα επιστρέψουμε σε σένα αργότερα, όταν θα πεινάμε πραγματικά , όταν νομίζουμε ότι σε χρειαζόμαστε".
Αλλά, όπως ξέρετε, αυτές οι αποθήκες μέσα σας, γεμίζουν αρκετά με κλειδωμένη ενέργεια και το σώμα σας δεν ξέρει τι να κάνει με αυτή.
Έτσι η απάντηση είναι: και τα δύο είναι σωστά.
Tροφές με ζωτική ουσία, όπως μαρούλια, λαχανικά, φρούτα - είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές των φρούτων, αλλά πολλοί από εσάς δεν μπορείτε να φάτε φρούτα, επειδή το σύστημά σας είναι τόσο μπλοκαρισμένο, και όταν μπλοκάρεται, γίνεται όξινο και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Ερώτηση:
Και μία συμπλήρωση σ’ αυτό - τι γίνεται με τα φάρμακα για την πέψη και τα οξέα;
ΤΟΒΙΑΣ: Θα πρέπει να είναι μόνο προσωρινά. Αυτό που κάνετε είναι ότι ξεγελάτε το πεπτικό σύστημα του σώματός σας, την απελευθέρωση κάποιων οξέων, ενζύμων, κ.λπ. Αλλά το σώμα σας τελικά δεν μπορεί να ξεγελαστεί. Θα επιστρέψει και θα σας δείξει ότι δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένο. Έτσι δεν προτείνουμε να παίρνετε αυτά τα φάρμακα για μεγάλες περιόδους. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι που χρειάζεται να παίρνετε μερικά από αυτά τα φάρμακα, για διαφορετικές ενεργειακές καταστάσεις.

Ερώτηση:
Μπορείτε να μιλήσετε για την ενέργεια της ραφιναρισμένης ζάχαρης και πως επηρεάζει το σώμα;
ΤΟΒΙΑΣ: Ραφιναρισμένη ζάχαρη, είτε μία φρέσκια οργανική σαλάτα, περιέχουν την ίδια ενεργειακή ουσία. Είναι απλά παρουσιασμένα λίγο διαφορετικά και έχουν ένα συγκεκριμένο σύστημα πεποίθησης που τα περιβάλλει. Το σώμα σας αυτή τη στιγμή δεν είναι προετοιμασμένο να διαχειριστεί μια μεγάλη έκχυση ζάχαρης εξ αιτίας του τρόπου που έχει εκπαιδευτεί και καθοριστεί. Έτσι δεν προτείνουμε να βγείτε και να το δοκιμάσετε, αλλά θα μάθετε να καταλαβαίνετε - το σώμα σας θα καταλάβει - ότι μπορεί να πάρει την ουσία της αγνής ζάχαρης, ή και της ραφιναρισμένης, και να ξεκλειδώσει τα πολλά διαφορετικά της επίπεδα.
Έχετε τα ψηλά κτίριά σας με ανελκυστήρες, ας το χρησιμοποιήσουμε αυτό σαν παράδειγμα, και η ζάχαρη π.χ. είναι στο πιο ψηλό πάτωμα. Η ενέργεια είναι εκεί και ίσως είναι παρούσα με ένα δύσκολο τρόπο για το σώμα σας, αλλά είναι ακριβώς εκεί.
Αλλά σε βαθύτερα επίπεδα, καθώς κατεβαίνετε τα πατώματα, υπάρχουν πολλά επίπεδα ενέργειας που μπορούν να ξεκλειδώσουν και να γίνουν διαθέσιμα, και το σώμα σας ξέρει πώς να προσαρμοστεί σε ότι εισέρχεται. Ξέρει πώς να ξεκλειδώσει κατάλληλα την ενεργειακή ουσία. Και μετά ξέρει πώς να αποβάλλει ό,τι δεν χρειάζεται. Τώρα, ίσως, δεν σας αρέσει η διαδικασία αποβολής, εάν φάτε πολλή ζάχαρη, αλλά το σώμα σας ξέρει πώς να την απελευθερώσει.
Η τροφή είναι ένα τόσο αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπου της Νέας Ενέργειας, που καταλαβαίνει ότι κάθε μπουκιά φαγητού περιέχει την ενεργειακή ουσία για το σώμα, και τελικά το σώμα σας ούτε καν την χρειάζεται. Θα έρθει ένα σημείο, που δεν θα χρειάζεται να τρώτε, θα γίνεται μόνο για τη χαρά του φαγητού. (Συνεχίζεται) 


Ερώτηση: Tι γίνεται με την διένεξη για τα τεχνητά γλυκαντικά;
ΤΟΒΙΑΣ: Πάλι το ίδιο συμβαίνει με τα τεχνητά γλυκαντικά.
Αυτό που έχετε είναι ενέργεια κλειδωμένη σε έναν τύπο πολύ σύνθετου πάζλ. Ας πάρουμε το παράδειγμα του ξερού μπισκότου. Υπάρχει ενέργεια κλειδωμένη, αλλά δεν είναι τόσο σύνθετη όσο του τεχνητού γλυκαντικού. Όταν αυτή η τεχνητή ουσία που περιέχει επίσης ενέργεια, μπαίνει στο σώμα, μπερδεύει το σώμα, και ακόμα το ξεγελά να νομίζει ότι είναι κάτι που δεν είναι. Έτσι είναι πολύ δύσκολο για το σώμα σας να προσαρμόσει, να αφομοιώσει και να ξεκλειδώσει την ουσία.
Έτσι, έχετε αυτό που θα λέγατε μια επίμονη, κάπως ενδιαφέρουσα ενέργεια, που μπαίνει στο σώμα, και συχνά αποθηκεύεται σε ένα τύπο τοξικής ενέργειας, σε διαφορετικά αποθηκευτικά συστατικά του φυσικού σώματος, είτε είναι το λίπος, είτε τα όργανα, είτε η λέμφος ή διάφορα άλλα μέρη, επειδή το σώμα σας έχει μπερδευτεί.
Εντούτοις, αν τρώτε συνειδητά και επιτρέπετε στον εαυτό σας να ξεκλειδώσει τα πολλά επίπεδα και στρώσεις, τότε αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά δεν πρόκειται να έχουν τον τύπο της τοξικής επιρροής, όπως εάν τρώγατε ασυνείδητα.

Ερώτηση:
Toβία, για μας που εκπαιδευόμαστε να μάθουμε την τέχνη του συνειδητού μαγειρέματος, υπάρχουν κάποιες μέθοδοι ή προτάσεις για να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις διαφορετικές ενεργειακές στρώσεις για τους δικούς μας ανθρώπους που τρώνε το φαγητό μας;
ΤΟΒΙΑΣ: Βέβαια. Και εδώ είναι που αρχίζει η διασκέδαση. Πρώτα είναι η κατανόηση αυτών των απλών αρχών, του συνειδητού φαγητού και του σταματήματος για λίγο, για να αναπνεύσετε. Επίσης, όπως είπαμε, θα πρέπει να ετοιμάζετε αρκετά γεύματα την εβδομάδα για τον εαυτό σας, ακόμη και αν έχετε σύντροφο. Ίσως να κάνετε ανταλλαγή. Μερικές φορές εσείς ετοιμάζετε και αυτοί παίρνουν χαρά και άλλες πάλι φορές εκείνοι ετοιμάζουν κι εσείς απολαμβάνετε.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ: είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψετε στην προετοιμασία του δικού σας φαγητού με έναν πολύ συνειδητό τρόπο.
Αυτό οδηγεί στα παρακάτω:
Κοιτάξτε γύρω στην κουζίνα σας. Η κουζίνα σας είναι ένα ενεργειακό κέντρο. Είναι μια υλική κουζίνα και προφανώς υπάρχουν ντουλάπια και ηλεκτρικές συσκευές και όλα αυτά, αλλά είναι συμβολικά, επίσης, ένα ενεργειακό κομμάτι σας, του φυσικού σας σώματος και της πνευματικής σας ύπαρξης. Ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα σας. Υπάρχει φως που μπαίνει από παράθυρα, κινείται ο αέρας, είναι τα χρώματα χαρούμενα και όμορφα; Ή είναι θλιβερά και σκοτεινά; Δείτε πώς την έχετε διακοσμήσει. Είναι ένα ιερό μέρος η κουζίνα! Σας προσκαλεί η κουζίνα σας; Σας ελκύει; Είναι ένα μέρος που σας αρέσει να περνάτε χρόνο; Εάν ΟΧΙ, αλλάξτε την.
Κοιτάξτε το ψυγείο σας. Ώ Θεέ μου! Μερικά είναι σαν να γίνονται επιστημονικά πειράματα εκεί μέσα (γέλιο).
Αισθανθείτε την ενέργεια. Τώρα μπορεί να ακουστεί λίγο απλοϊκό, αλλά κοιτάξτε πού τοποθετήσατε τα τρόφιμα. Σκέφτεστε: "Ω, απλά θα τα ρίξω εκεί μέσα και θα φύγω". Ναι, αλλά μπαίνουν σε διαφορετικά σημεία. Μιλήσαμε ήδη για την τροφή σε στρώσεις και επίπεδα. Κοιτάξτε πού βάζετε ορισμένους τύπους τροφίμων. Δεν πρόκειται να σας συμβουλέψουμε πολύ εδώ, αλλά κοιτάξτε που οδηγεί. Είναι στο πίσω ή στο εμπρός μέρος; Είναι σάπια ή είναι φρέσκα; Αυτό θα σας πει τόσα πολλά για τις πεποιθήσεις σας για τις τροφές. Πολύ σημαντικό. Νομίζετε ότι είναι μηδαμινό, αλλά δεν είναι. Υπάρχει κάτι περισσότερο που πηγαίνει με αυτό που σκέφτεστε, όταν τοποθετείτε τα τρόφιμα εκεί.
Είναι άδειο ή είναι παραγεμισμένο; Ποια ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το ψυγείο και την κατάψυξη; Αυτά τα πράγματα είναι όλα κομμάτια της εμπειρίας της χαράς του φαγητού.

Ερώτηση:
Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι μαγειρέματος, που επηρεάζουν την τροφή μας περισσότερο από άλλες, π.χ. τα μικροκύματα; Ή είναι καλύτερο να τρώμε ωμές τροφές από μαγειρεμένες;
ΤΟΒΙΑΣ: Κατα βάθος, δεν πειράζει. Εάν πιαστείτε τόσο πολύ, στο ποιος είναι ο καλύτερος ή ασφαλέστερος τρόπος ή οτιδήποτε από αυτά, θα χάσετε την ουσία, το συνειδητό μαγείρεμα, το να τρώτε συνειδητά, γιατί θα δώσετε διανοητική προσοχή ή ενέργεια στο ΠΟΙΟΣ είναι ο καλύτερος τρόπος, και θα βρεθείτε μέσα σε ένα σύστημα πεποίθησης περισσότερο, παρά μέσα στην εμπειρία.
Αυτό σημαίνει, ότι καθώς αρχίζετε το συνειδητό μαγείρεμα και καθώς τρώτε συνειδητά, θα προσελκύσετε ορισμένους τρόπους προετοιμασίας της τροφής και ορισμένους τύπους τροφών, επίσης. Είναι μια φυσική επανισορρόπηση.
Κοιτάξτε τον εαυτό σας. Όταν είστε πιο συνειδητός σαν ανθρώπινη ύπαρξη, γινόσαστε και πιο απλή ανθρώπινη ύπαρξη.
Είναι μία πολύ, πολύ απλή ενεργειακή εξίσωση. Γίνεστε πιο απλοί. Μόνο όταν είστε μη συνειδητός γίνεστε πολύ σύνθετος και πολύ δύσκολος. Έτσι, όταν τρώτε συνειδητά, θα σας προσελκύσουν πολύ φυσικά ορισμένοι τύποι τροφών, απλές τροφές, τροφές με περισσότερη γεύση.
Ω! η γεύση - θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ολόκληρη συνεδρία για τη γεύση - αλλά έχετε απομακρυνθεί από το να γεύεστε την τροφή, έτσι δεν είναι;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που πραγματικά μυρίσατε το φαγητό, που πραγματικά το γευτήκατε; Απλά το ρίχνετε μέσα στο σύστημά σας, ελπίζοντας ότι πήρατε αρκετή ενέργεια. Έχετε όλες αυτές τις νευρωτικές σκέψεις, για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κ.λ.π. Το κάνετε τόσο σύνθετο και τότε δεν είστε συνειδητοί.
Έτσι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που είναι ευκολότερα να τα χωνέψει το σύστημά σας - ή ας το ξαναπούμε - πιο εύκολα για την βιολογία σας να τα ξεκλειδώσει.
Όταν τηγανίζετε τα τρόφιμα είναι λίγο πιο δύσκολο, αν και όχι αδύνατο. Όταν τα βάζετε στα μικροκύματα, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ενέργεια που μπορεί να κλειδωθεί στην τροφή.
Αλλά δεν λέμε ότι αυτά τα πράγματα είναι επιβλαβή για σας.
Απλά τα κάνετε λίγο πιο δύσκολα για το σώμα σας να τα χειριστεί.

Ερώτηση:
Τί γίνεται με τις τροφικές αλλεργίες;
ΤΟΒΙΑΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα αυτή τη στιγμή - τροφικές αλλεργίες, αντίσταση στην τροφή. Η αλλεργία είναι μια ενεργειακή αντίσταση και μπορεί να παρουσιαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Προκαλεί μια κακή αντίδραση στο σύστημά σας και σας στερεί από ορισμένες απολαύσεις της τροφής. Αυτές οι αλλεργίες μπορεί να δηλωθούν σαν περιβαλλοντικές αλλά τελικά όλες βασίζονται στα συστήματα πεποίθησης και πραγματικά στη σχέση σας με τον εαυτό σας. Οπουδήποτε βλέπετε μια αλλεργική αντίδραση, είναι επίσης μια αντίδραση στον εαυτό σας.
Μερικές φορές πρέπει να ακολουθήσετε μια πολύ σύνθετη αλυσίδα για να φτάσετε στην ουσία της τροφής, αλλά όπως είπαμε - μην μπαίνετε στο μυαλό - προχωρήστε μέσα από την πολύ απλή διαδικασία του να τρώτε συνειδητά, της εμπειρίας του φαγητού, της επιλογής. Συνειδητή επιλογή πριν φάτε, «Τι θα ήθελε το σώμα μου σήμερα; Ένα μπώλ παγωτό, μια μερίδα ξερά μπισκότα του Τοβία; (γέλιο). Μια σαλάτα ή ίσως ένα, δύο λίτρα νερό;» Ακούστε το σώμα σας. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας συνειδητής επιλογής.
Οι άνθρωποι τείνουν να βασίζουν την επιλογή τους είτε σε ότι βρίσκεται στο ψυγείο εκείνη τη στιγμή, είτε στο τι υπάρχει στο κοντινό fast food, και δεν υπάρχει καθόλου συνείδηση σε αυτό.
Το επόμενο κομμάτι είναι η συνειδητή προετοιμασία του φαγητού - είτε κόβοντας απλά το μπισκότο, είτε τεμαχίζοντας τη σαλάτα, είτε ψήνοντας το κρέας, οτιδήποτε είναι αυτό - να είστε πολύ συνειδητοί και παρόντες. Πριν το βάλετε στο στόμα σας, ευλογείστε το. Βρίσκεται εκεί για να σας υπηρετήσει. Όλη η ενέργεια βρίσκεται εκεί για να σας υπηρετήσει. Δεν επιθυμεί να έχετε μία αλλεργική αντίδραση, ούτε να αρρωστήσετε σαν αποτέλεσμα της τροφής αυτής. Ευλογείστε αυτή την τροφή.
Κατανοείστε ότι υπάρχουν πολλά επίπεδα σε αυτή την τροφή και όταν την βάζετε στο σύστημά σας επιτρέψτε της να μοιραστεί, να μετασχηματιστεί και να αποβληθεί με έναν ιερό τρόπο. Θα ανακαλύψετε ότι οι αλλεργίες γίνονται όλο και λιγότερες. Θα ανακαλύψετε ότι το σώμα σας μπορεί να διαχειριστεί σχεδόν οτιδήποτε του δίνετε, το οποίο μας οδηγεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο για τις αλλεργίες.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι έχετε χάσει την εμπιστοσύνη για το σώμα σας. Οι περισσότεροι δεν έχετε μια υγιή σχέση με το σώμα σας. Νομίζετε ότι είναι μπελάς να το κουβαλάτε, το υποπτεύεστε. Δεν είστε σίγουροι πότε θα ενεργήσει σύμφωνα με σας, πότε θα αρρωστήσει, φοβάστε ότι πρόκειται να πεθάνει. Είναι μια πολύ-πολύ χάλια κατάσταση ύπαρξης. Δεν έχετε μια καλή σχέση με το σώμα σας, δεν το εμπιστεύεστε. Όταν μιλάμε για την Τεχνολογία των Προτύπων, πραγματικά μιλάμε για εμπιστοσύνη. Θα σας το θέσω διαφορετικά: για σας που έχετε αλλεργίες, στομαχικές διαταραχές, οποιαδήποτε φυσική ανισορροπία, μπορείτε να φθάσετε στο σημείο που θα εμπιστεύεστε απεριόριστα το σώμα σας; Που δεν θα είστε νευρωτικοί μαζί του, δεν θα το υποπτεύεστε, δεν θα το ανακρίνετε, δεν θα το θεωρείτε ευαίσθητο βιολογικό σύστημα; Το σώμα σας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν είναι τρωτό, ευαίσθητο, απλά εσείς το πιστεύετε αυτό.
Έχετε χάσει τόσο πολύ την εμπιστοσύνη σας γι’ αυτό, για τον Εαυτό, για την καλή ενέργεια που είναι στο σώμα σας. Η ενέργεια ακολουθεί την ενέργεια. Δεν το εμπιστεύεστε, έτσι τι πρόκειται να συμβεί; Πρόκειται να ενεργήσει με την έλλειψη εμπιστοσύνης ακριβώς μπροστά στα μάτια σας, στη ζωή σας, και μετά θα αναρωτιέστε, θα κλαίτε στον Θεό, στον Σαιν- Ζερμαίν - ευτυχώς όχι σε μένα - και θα αναρωτιέστε τι συμβαίνει. Καλά, έχετε ξεχάσει πώς να εμπιστεύεστε το σώμα σας!
Το σώμα σας είναι ένας τύπος βιοχημικής, ενεργειακής - δεν θέλουμε να πούμε μηχανής - αλλά είναι μια όμορφη δημιουργία, μία συσκευή. Ξέρει πώς να θεραπεύσει και να επισκευάσει τον εαυτό του. Ακόμη, πηγαίνοντας πιο πέρα, το σώμα σας δεν χρειάζεται τροφή. Απλά είσαστε εθισμένοι στο φαγητό.

LESLIE:
Το άλλο που παρατήρησα προσπαθώντας να είμαι περισσότερο συνειδητή στο μαγείρεμά μου, είναι ακριβώς αυτό που είπατε για την κουζίνα, ότι το περιβάλλον που μαγειρεύω είναι πραγματικά σημαντικό. Η ομορφιά του περιβάλλοντος που βρίσκομαι, επηρεάζει το αποτέλεσμα του φαγητού ή το πως αισθάνομαι όταν μαγειρεύω.
ΤΟΒΙΑΣ: Φρέσκα λουλούδια...

LESLIE: Φρέσκα λουλουδια, οπωσδήποτε.
ΤΟΒΙΑΣ: Mουσική. Μία πολύ ερωτική, σχεδόν σεξουαλική κατάσταση - αλλά όχι σέξ, όπως οι περισσότεροι νομίζουν - αλλά χαρούμενη. Είναι σαν να δίνεις ευχαριστίες και αγάπη που είσαι άνθρωπος.
Ξέρετε - θα λοξοδρομήσουμε ξανά λίγο εδώ - αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τελικά δεν έχουν επιλέξει να ζήσουν. Δεν έχουν επιλέξει να ζήσουν ! Δεν έχουν επιλέξει απαραίτητα να πεθάνουν, αλλά σίγουρα εκεί πηγαίνουν. Έτσι ζουν πολύ ασυνείδητα, σχεδόν σαν ζωντανοί νεκροί. Δεν είναι συνειδητοί στις επιλογές και στις αποφάσεις. Δεν είναι συνειδητοί στο φαγητό, ούτε στο σεξ. Δεν είναι συνειδητοί ούτε για το ποιοι είναι. Απλά λειτουργούν με ένα πολύ λεπτό και στενό σύνδεσμο συνείδησης και ύπαρξης.

LINDA: Χωρίς πολύ χαρά, ε;
ΤΟΒΙΑΣ: Πολύ λίγη χαρά. Πολύ λίγη χαρά και μας θλίβει αυτό, γιατί αυτό που συμβαίνει όταν περνάτε απέναντι και έρχεστε στη μη φυσική πλευρά, είναι ότι υπάρχει ακόμη ένα μέρος σας, που ψάχνει τόσο να γνωρίσει τη χαρά της ζωής, τόσο να γνωρίσει την αγάπη για τον Εαυτό, που επιστρέφετε κατευθείαν στη Γη. Διαλέγετε οποιοδήποτε σώμα μπορείτε και ξαναενσαρκώνεστε για την αναζήτηση της χαράς και της αγάπης. Αλλά γιατί δεν το κάνετε αμέσως τώρα; Γιατί θα πρέπει να περάσετε μέσα από όλη τη διαδικασία της ενσάρκωσης, όταν μπορείτε να το κάνετε τώρα; Συνειδητή ζωή, συνειδητό φαγητό. (Συνεχίζεται) 


Ερώτηση: Τι θα λέγατε για τις τροφικές διαταραχές;
TΟΒΙΑΣ: Οι τροφικές διαταραχές, όταν έχετε μια ανορεξική διαταραχή, όταν τρώτε και το βγάζετε - μην αφήνοντας το σώμα να απελευθερώσει την τροφή, αλλά την απελευθερώνετε οι ίδιοι, δείχνει και πάλι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει συνειδητή επιλογή ότι θέλουν να ζήσουν. Δεν έχουν πει βέβαια ότι θέλουν να πεθάνουν, αλλά εξ ορισμού εκεί πηγαίνουν. Όλα τα ανορεξικά άτομα, δεν αναπνέουν, δεν τρώνε, δεν αγαπάνε τον εαυτό τους. Είναι μια κλασική περίπτωση έλλειψης αγάπης για τον εαυτό.
Τα άτομα που είναι παχύσαρκα, ψάχνουν την ευχαρίστηση. Και επανειλημμένως την βρίσκουν προσωρινά στα τρόφιμα, αλλά είναι τόσο απελπισμένα προσπαθώντας να βρουν ένα σκοπό ή ένα πάθος ή ένα λόγο για να ζήσουν, που τον ψάχνουν σε πολύ υλιστικά μέρη. Αισθάνονται συνεχώς ότι απειλούνται και ότι τους επιτίθονται από το εξωτερικό – εν αντιθέσει με τους ανορεξικούς που είναι γενικά απειλούμενοι από το εσωτερικό – αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο γύρω τους. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ενέργειές του, κι έτσι περιβάλλονται με ένα στρώμα προστασίας, λίπους.
Είναι πολύ παρόμοιοι στη δυναμική τους, αλλά και πολύ διαφορετικοί επίσης. Όταν οι άνθρωποι κάνουν συνειδητή επιλογή να ζήσουν, αυτό τα αλλάζει όλα. Αλλάζει το πώς προσελκύουν, εισάγουν και δημιουργούν με την ενέργεια, βλέπετε. Έτσι το να κάνεις επιλογή είναι πολύ σημαντικό. Το κάνουμε να ακούγεται εύκολο αλλά, όπως όλοι ξέρετε, είναι δύσκολο μερικές φορές με αυτούς, αλλά αυτά είναι απλά πράγματα - οι αναπνοές, η επιλογή. Αυτά είναι απλά βήματα. Βάλτε τους να συμμετέχουν στην ετοιμασία του φαγητού. Τώρα, αν θέλετε να δείτε πώς είναι ένα άγριο ζώο κλειδωμένο σε κλουβί, προσπαθήστε να βάλετε ένα ανορεξικό άτομο να τρώει συνειδητά, θα τρέξει μακριά. Προτιμούν περισσότερο να φάνε junk food, να μην είναι συνειδητοί με το φαγητό τους, γιατί αυτό τους κρατάει σε αυτή την πολύ ανοργάνωτη κατάσταση ύπαρξης. Έτσι, δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη, γρήγορη απάντηση σε αυτό, αλλά σας δίνουμε μερικά βασικά πράγματα.

LINDA: Έτσι το πρώτο βήμα είναι απλά αναπνοές, αυτό λέτε;
ΤΟΒΙΑΣ: Αναπνοές, συνειδητή επιλογή, συνειδητό φαγητό, συνειδητό σεξ. Πραγματικά, 4 πολύ απλά πράγματα για κάθε άνθρωπο, αλλά βάζοντάς τους να τα κάνουν είναι σαν να προσπαθείτε να δαμάσετε ένα άγριο άλογο.
Θέλουμε ακόμα να σας μιλήσουμε για την βιομηχανία παραγωγής και διανομής τροφίμων. Ο τρόπος που παρασκευάζεται η τροφή αυτή τη στιγμή, γίνεται ασυνείδητα. Υπάρχουν μερικές εταιρείες που είναι συνειδητοί παραγωγοί, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της η τροφή που πωλείται στο σούπερ μάρκετ είναι μαζικής παραγωγής. Yπάρχει πολύ λίγη συνείδηση σ' αυτή και εάν μπορούσατε να αισθανθείτε τις στρώσεις και τα επίπεδα της συνείδησης της τροφής που έγινε με μαζική παραγωγή, θα δείτε ότι αποτελούνται από θυμωμένους υπαλλήλους και εταιρείες που προσπαθούν να στύψουν και το τελευταίο κομμάτι ενέργειας για τα χρήματα και όλες αυτές τις πραγματικά ασυνείδητες δυναμικές που παίζονται. Και έτσι – ξέρετε η τροφή είναι μια αντανάκλαση της συνείδησης – όταν πηγαίνετε πάνω κάτω στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, το αίσθημα που έχετε οι περισσότεροι θα είναι πολύ επίπεδο. Έχετε παρατηρήσει ότι αρχίζετε να πεινάτε όταν πηγαίνετε εκεί; Δεν είναι από τις μυρωδιές των φαγητών. Είναι επειδή υπάρχει έλλειψη αληθινής ενέργειας. Παίρνει ενέργεια από σας, πραγματικά. Η τροφή δεν θα το έκανε αυτό! Η τροφή δεν θα έπαιρνε την ενέργειά σας και δεν θα σας έκανε να πεινάτε! Ας πούμε ότι αποφασίζετε να ανοίξετε ένα εστιατόριο - αλλά δεν είστε σίγουροι για σας. Βρίσκεστε εδώ σαν ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης τροφίμων. Δεν έχει πραγματικά σημασία πώς την ονομάζετε. Ακόμη, δεν έχει σημασία ούτε τι προσφέρετε. Έχει σημασία όμως το πώς επιλέγετε τα τρόφιμα, πώς επιλέγετε το μενού, πώς ετοιμάζετε την τροφή με την συνείδησή σας που έρχεται στο τραπέζι.
Επί τη ευκαιρία, καλοί σερβιτόροι, καλό προσωπικό, είναι σημαντικοί, γιατί οτιδήποτε φτιάχνεται στην κουζίνα μπορεί να γίνει χάλια, λίγα μέτρα πιο πέρα από έναν κακό σερβιτόρο! Επειδή προσθέτουν το επίπεδό τους στην τροφή και αυτό μπορεί να καταστρέψει την ευλογία που βγαίνει από την κουζίνα, ή το λιγότερο να την μεταμφιέσει. Έτσι, διαλέξτε καλούς σερβιτόρους, καλό προσωπικό. Προετοιμάζετε την τροφή με αγάπη. Αυτό πραγματικά ξεκλειδώνει μερικές δυνατότητες γεύσης και οι πελάτες σας θα λαχταρούν και θα ενθουσιάζονται με το υπέροχο φαγητό σας. Αλλά προσθέτει και μία ενεργειακή δυνατότητα. Όταν μεταφέρεται και σερβίρεται με τιμή - όχι με θυμό - με τιμή γι’ αυτόν που κάθεται εκεί, ω, έχει τη δυνατότητα να του αλλάξει τη μέρα του, την εβδομάδα του, και ίσως και τη ζωή του. Πραγματικά, θα ευχόμουν κάθε πνευματικός άνθρωπος να μπορούσε να πάει και να περάσει μία εβδομάδα σε εστιατόριο σαν σερβιτόρος. Μπορείτε να κάνετε την διαφορά στον κόσμο! Μπορείτε να αλλάξετε την μέρα κάποιου, με την δυνατότητά σας να βάζετε την τροφή μπροστά τους τιμώντας τους, ευλογώντας τους και μετά να τη γεύονται. Δεν αφορά απλά το φαγητό που τρώνε. Αφορά την ενεργειακή δυνατότητα. Αυτό που εννοούμε λέγοντας δυνατότητα, είναι ότι, αν πουν "Είμαστε έτοιμοι για αλλαγή" τότε η δυνατότητα που εμφυτεύθηκε εκεί ένα λεπτό πριν ή ένα χρόνο πριν ή μια δεκαετία πριν, τώρα θα εμφανιστεί στη ζωή τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να εξαπλώσουμε την Νέα Ενέργεια με πολύ πρακτικό τρόπο στην 3η διάσταση, είναι μέσω της τροφής και του νερού. Σκεφθείτε το. Τι υπέροχη επαγγελματική ευκαιρία, αλλά περισσότερο από όλα, τι υπέροχη πνευματική και ιερή εμπειρία, όταν κατανοείτε τις βασικές αρχές της συνείδησης της τροφής!

LINDA: Ποιες τροφές είναι καλύτερες για αναζωογόνηση και θεραπεία;
ΤΟΒΙΑΣ: Δεν έχει πραγματικά σημασία, όπως είπαμε πριν. Μερικές τροφές θα είναι πιο εύκολο για σας να ξεκλειδώσετε τα επίπεδα και τις στρώσεις τους. Η ζωντανής ουσίας τροφές, για παράδειγμα, είναι ευκολότερες αυτή τη στιγμή, αλλά τελικά δεν έχει σημασία. Τελικά η συνολική εμπειρία σας με το φαγητό πρόκειται να βασίζεται μόνο στη χαρά – όχι στην ευχαρίστηση, όχι σε κάτι προσωρινό – αλλά στην αληθινή χαρά. Αληθινή χαρά. Θα κάνουμε μία τολμηρή δήλωση εδώ. Θα πούμε ότι θα έρθει ένα σημείο στη ζωή σας που ίσως μείνετε τρεις, τέσσερις, πέντε μέρες χωρίς φαγητό. Όχι επειδή θα νηστεύετε κάνοντας τον εαυτό σας να υποφέρει, κάτι που είναι συνολικά λάθος. Αυτή τη νηστεία την εγκατέλειψα πολύ καιρό πριν. Κι εσείς θα έπρεπε να το κάνετε! Επειδή υποφέρετε! Αλλά θα έρθει ένα σημείο, όπου, από συνειδητή επιλογή ίσως δεν θα φάτε για 2, 3, 4, μέρες. Ίσως πίνετε νερό, μερικούς χυμούς, αλλά θα διαπιστώσετε ότι δεν θα χρειάζεστε τροφή. Μπορείτε κυριολεκτικά να τραβήξετε ενέργεια από τον αέρα· καθώς αναπνέετε θα μπορείτε πραγματικά να ενεργοποιήσετε το εσωτερικό σας σύστημα ενέργειας. Μετά, όταν καθίσετε, θα είναι μια μεγάλη γιορτή χαράς, όπου η συνολική διαδικασία επιλογής, ετοιμασίας φαγητού και αφομοίωσης θα είναι μια ιερή τελετή. Όταν θα γίνεται αυτό - όπως είπαμε - είναι σεξουαλικό, είναι ερωτικό, σημαίνει αγάπη του εαυτού, τιμάτε το γεγονός ότι είσαστε άνθρωπος στη Γη.
Τιμάτε το γεγονός, ότι η ενέργεια σάς υπηρετεί είτε προέρχεται από ένα στάχυ καλαμποκιού, είτε από ένα κομμάτι μπέικον ή από μια σαλάτα κήπου. Κατανοείτε ότι καθώς κάθεστε εκεί μπροστά από το ωραίο φαγητό η ενέργεια βρίσκεται εκεί, τιμώντας σας. Οι φωνές που θα ακούσετε από το φαγητό, θα σας τραγουδούν, "Δώσε ευχαριστίες και επαίνους που βρίσκεσαι εδώ στη Γη".
Θα δίνουν σε εσάς ευχαριστίες και επαίνους. Θα σας ευχαριστούν και θα σας σέβονται για όσα κάνετε σαν αγγελική ύπαρξη σε ανθρώπινη μορφή. Θα δοξολογούν που είναι μέρος της πραγματικότητας σας, υπηρετώντας σας, με το να μπαίνουν στο σώμα σας και να σας δίνουν χαρά. Και την ίδια στιγμή το σώμα σας θα ανταποκριθεί συνειδητά ξέροντας ότι μπορεί να ξεκλειδώσει όλα τα επίπεδα και τις στρώσεις της τροφής, όχι μόνο της ενέργειας, αλλά της αγάπης, της ευλογίας και της χαράς που περιέχονται σ' εκείνη την τροφή. Θα μετακινηθείτε πέρα από την εξάρτησή σας για φαγητό.

LINDA: Mια μικρή τελευταία ερώτηση. Μερικοί είχαν ερωτήσεις σχετικά με την διαμάχη να τρώμε σάρκες – κρέας. Μπορείτε γενικά να μας το εξηγήσετε αυτό;
ΤΟΒΙΑΣ: Βέβαια, ναι. Δεν έχουμε συστήματα πεποίθησης στην πλευρά μας για το κρέας, αλλά πρέπει να πούμε, ότι όλες οι τροφές κουβαλούν πολλά επίπεδα και στρώσεις ενέργειας. Ας πούμε ότι η τροφή, οποιαδήποτε τροφή, θέλει να σας τιμήσει και να γιορτάσει τη ζωή σας στη Γη. Γι αυτό βρίσκεται εδώ. Αφορά εσάς να το δεχθείτε αυτό με χαρούμενο τρόπο, τιμώντας επίσης και αποδεχόμενοι την ύπαρξή σας εδώ στη Γη.
Τώρα, όταν τρώτε ένα κομμάτι κρέας - δεν υπάρχει καμία θρησκευτική ή πνευματική θέση για μας - καταλάβετε ότι αυτό το κρέας που προήλθε από ένα ζώο εδώ στη Γη, ήρθε για να υπηρετήσει εσάς, τον Μάστερ. Εάν τρώτε αυτό το κρέας και δεν το κατανοείτε αυτό, δεν κατανοείτε ότι σας τιμά και σας υπηρετεί, χάνετε την ουσία. Τότε είναι που αρχίζετε να έχετε προβλήματα στο φυσικό σας σώμα και τροφικές διαταραχές, γιατί δεν αγαπάτε τον εαυτό σας και δεν δέχεστε την τιμή.

Ένα ζώο που - πώς να το πούμε - που μεγάλωσε ή γεννήθηκε με ένα πολύ ασυνείδητο τρόπο, ας πούμε σε μια περιορισμένη μάντρα, τράφηκε με τροφές και χημικά που δεν ενδυνάμωσαν τη ζωή του, έγινε μόνο για τον σκοπό της γρήγορης ανάπτυξης, γρήγορων χρημάτων και μετά σκοτώθηκε με ένα μη τιμώμενο τρόπο, θα μεταφέρει αυτό το επίπεδο του βασάνου και της ασυνειδησίας και θα είναι πιο δύσκολο να ξεκλειδώσετε τις ενεργειακές δυνατότητες αυτού του κρέατος, εν αντιθέσει με το κρέας ενός ζώου που γεννήθηκε με σεβασμό, που φροντίστηκε και τράφηκε κατάλληλα, που είχε την ελευθερία να τρέχει και, όταν θανατώθηκε, αυτό έγινε με έναν ιερό και ευχαριστήριο τρόπο. Δεν αφορά τόσο το ζώο, επί τη ευκαιρία. Αφορά το επίπεδο της ασυνειδησίας που κάνει δύσκολο το ξεκλείδωμα της ενεργειακής δυνατότητας, βλέπετε. Εάν οι άνθρωποι μεγάλωναν το ζώο με αγάπη και εάν η μετάβασή του στην άλλη πλευρά γινόταν με αγάπη και εάν επεξεργαζόταν, ετοιμαζόταν και σερβιριζόταν με αγάπη, αυτή η δυνατότητα της αγάπης θα υπήρχε ακριβώς εκεί γι’ αυτόν που θα το έτρωγε.
Έτσι, μην πιάνεστε τόσο πολύ από το τι είναι σωστό ή λάθος. Αφορά απλά τα ενεργειακά επίπεδα μέσα στην τροφή. Θα είναι πιο εύκολο για σας, για παράδειγμα, να πάρετε ένα κομμάτι βιολογικό κρέας που αναπτύχθηκε σε ένα περιβάλλον αγάπης, όπου οι ιδιοκτήτες ή οι διευθύνοντες κατανόησαν ότι όλα αφορούν στην υπηρεσία προς τον άνθρωπο, όλα αφορούν στη χαρά. Θα είναι ευκολότερο να χειριστείτε και να ξεκλειδώσετε την δυνατότητα σε αυτή την τροφή, εν αντιθέσει με την τροφή που αναπτύχθηκε με ένα πολύ βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο.

LINDA: Θα θέλατε να κάνετε κάποια σχόλια για το κλείσιμο;
ΤΟΒΙΑΣ: Μετακινείστε σε μια νέα εποχή τροφής. Ακριβώς τώρα, σταθείτε πίσω από τον "χαμηλό τοίχο" μαζί μου. Κοιτάξτε πώς τρώνε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Γίνεται ασυνείδητα, κυρίως τώρα με την άνεση όλων αυτών των τύπων εστιατορίων, που απλά σερβίρουν την τροφή χωρίς συνείδηση. Είναι μια αντανάκλαση των ίδιων των ανθρώπων, αλλά διαιωνίζεται και, από μια άποψη, βάζει τους ανθρώπους όλο και περισσότερο σε μια ασυνείδητη κατάσταση. Δεν είναι σωστό ή λάθος, είναι απλά αυτό που συμβαίνει. Εσείς αγαπητοί που ακούτε, μπορείτε να φθάσετε σ’ ένα σημείο που το φαγητό να είναι μια χαρούμενη, γεμάτη ικανοποίηση, θρεπτική εμπειρία. Μπορείτε να υπερπηδήσετε την εξάρτησή σας από το φαγητό και να το κάνετε σαν τιμή. Το φαγητό θα μπορούσε να είναι τιμή και ευλογία. Υπάρχει μια υπέροχη ευκαιρία εδώ να επεκτείνουμε τη δυνατότητα της Νέας Ενέργειας μέσα από τις επιχειρήσεις τροφίμων. Και ξανά, το είπα κάπως αστειευόμενος, αλλά το εννοώ – κάθε άνθρωπος που ανήκει στη Νέα Πνευματικότητα, θα έπρεπε να βγει και να κάνει μια εβδομάδα σαν σερβιτόρος, σαν αυτός που προσφέρει το φαγητό στους πελάτες, στο εστιατόριο. Μπορείτε να κάνετε τη μεγάλη διαφορά στη ζωή κάποιου.

Από   ANGEL'S

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου