Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομική κρίση

 
ΕΚΟΥΑΔΟΡ ( ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ )
Στάση πληρωμών ΧΩΡΙΣ πτώχευση !
Το Εκουαδόρ τον Δεκέμβριο του 2008 ανακοίνωσε πλήρη παύση πληρωμών, χωρίς να κηρύξει πτώχευση.

Ο πρόεδρος Κορέα, αφού συγκρότησε μια διακομματική επιτροπή υπό τον γενικό εισαγγελέα που εξέτασε το σύνολο των συμβάσεων δανεισμού της χώρας, ανακοίνωσε ότι το Εκουαδόρ δεν δεσμεύεται να πληρώσει ένα «ανήθικο και παράνομο» χρέος, που υπήρξε προϊόν απάτης και κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού του.

Απευθύνθηκε επίσης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία στάθηκε στο πλευρό της χώρας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά της να μην πληρώσει χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες διεφθαρμένες κυβερνήσεις και έτσι δεν κουνήθηκε φύλλο εναντίον του Εκουαδόρ.

Και μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό περί τα 13,6 εκατ. κατοίκους και με ΑΕΠ (2008) λίγο πάνω από το 16% του αντίστοιχου ΑΕΠ της Ελλάδας!
Μόνον οι Αμερικάνοι ζήτησαν από τους στρατηγούς του Ισημερινού να κάνουν πραξικόπημα, αλλά αυτοί αρνήθηκαν και έτσι το πραξικόπημα το οργάνωσε η αστυνομία και ειδικότερα η δίωξη ναρκωτικών που στηριζόταν στην αμερικάνικη χρηματοδότηση.
Ο στρατός όμως προστάτευσε τον Κορέα και τον λαό, οι κομάντος έσπασαν στο ξύλο τους μπάτσους και η αμερικάνικη κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποστηρίξει την νομιμότητα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου