Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εναρμόνιση των ενεργειακών μας κέντρων


  
   Στο  σώμα  μας  έχουμε  7  κύρια  ενεργειακά  κέντρα  (τσάκρας).
Η λέξη «Τσάκρα» προέρχεται από τα σανσκριτικά  και σημαίνει  «Τροχός». Είναι κυκλικά ενεργειακά κέντρα που υπάρχουν στο λεπτό σώμα του ανθρώπου. Λειτουργούν ως πύλες για την ροή της ενέργειας και ζωής στα υλικά μας σώματα. Τα τσάκρας είναι στρόβιλοι ενέργειας, που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.

   Είναι εφοδιασμένα με λεπτές κεραίες  που  αντιδρούν  σε κάθε εξωτερική επίδραση και μπορούν αναλόγως να ανοίξουν ή να μαζευτούν, και  λειτουργούν  σαν «ρουφήχτρες» των ενεργειών που μας περιστοιχίζουν. Όταν μαζευτούν, αυτό είναι μπλοκάρισμα και μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία και δυσαρμονία στο σωματικό , νοητικό και  πνευματικό επίπεδο. Και  τότε  δεν  υπάρχει ανάπτυξη της προσωπικότητας δεν υπάρχει εξέλιξη. 


Επαναλαμβάνονται συγκεκριμένα σενάρια κάθε λεπτό της ζωής του. Με την εξισορρόπηση μπορούμε να τα εξαγνίσουμε έτσι ώστε η ενέργεια να ρέει πάλι χωρίς διαταραχές..

    Η υγεία των οργάνων επηρεάζεται άμεσα από την ισορροπία των τσάκρα με τα οποία σχετίζονται. Τα σημεία του σώματος που δεν  λειτουργούν  καλά παραπέμπουν σε περιόδους της ζωής μας, όπου βιώσαμε  αρνητικές  καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό, είναι καλό να «καθαρίζουμε» τα Τσάκρα μας συχνά, αποβάλλοντας έτσι  τις αρνητικές ενέργειες που  ίσως να έχουν απορροφήσει. Η  γνώση των τσάκρα και η ανάλυση τους βοηθά το άτομο να κατανοήσει τον εαυτό του ως ένα πολυδιάστατο ον, να ταξινομήσει τη συμπεριφορά του και τον τρόπο λειτουργίας του, να  ενισχύσει τη δυνατότητά του για αλλαγή, για εξέλιξη.

Είμαστε όντα ενέργειας
Η συνείδησή μας είναι ενέργεια και η ενέργειά μας κατευθύνεται από τις σκέψεις μας.


   Η ενέργεια εκπορεύεται από την ύπαρξή μας και κατευθύνεται από τις σκέψεις μας, τις επιθυμίες και τα πιστεύω μας.  Όταν αυτή  η ενέργεια δεσμεύεται με πολύ ένταση και δεν κυκλοφορεί  ελεύθερα εξ αιτίας  κάποιας  μη  αρμονικής  επίδρασης  από  το  περιβάλλον, τότε προκύπτει μια ασθένεια , ένα σύμπτωμα, ένα τραύμα.  Με  την  τεχνική  της  εξισορρόπησης  η  ενέργεια απελευθερώνεται, και σαν τελικό αποτέλεσμα είναι η επιστροφή στην εμπειρία της ευφορίας. Αυτό το ονομάζουμε θεραπεία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου